ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Els vehicles motoritzats ja no podran circular lliurement pel medi natural

www.andorradifusio.ad

Els vehicles motoritzats i rodats no podran circular lliurement pel medi natural i ho hauran de fer per pistes o camins delimitats. Així ho indica el projecte de llei de conservació de medi natural, de la biodiversitat i del paisatge. En cas d´incompliment hi ha previst sancions que en els casos més greus poden arribar a ser de 12.000 euros.

Integrar la conservació del medi natural en les polítiques públiques per preservar la biodiversitat és l´objectiu fonamental del projecte de llei de conservació de medi natural, que entrarà a tràmit parlamentari els pròxims dies. És per aquest motiu que l´accés als vehicles rodats i motoritzats als espais naturals quedarà restringit, ja que es considera que perjudiquen i afecten directament la fauna i flora d´aquests espais.

Cada comú haurà d´elaborar un mapa que concreti i delimiti els usos dels seus camins i pistes, decidint si els obren a la circulació d´aquest tipus de vehicles. Si finalment el text s´aprova, s´aplicaran sancions a aquells que incompleixin la normativa.

Per a les infraccions lleus s´imposaran multes entre 60 a 300 euros; per a les greus fins a 3.000 euros, mentre que en les considerades molt greus es podria imposar sancions de fins a 12.000 euros.

Tot plegat un seguit de mesures per preservar el medi, que alguns espais naturals ja han començat a aplicar per iniciativa pròpia. A la vall d´Incles, l´accés al trànsit rodat durant l´època estival està prohibit, de les nou del matí fins a les sis de la tarda. Per fer-la més accessible, la direcció de la vall ha posat a disposició dels visitants uns trens elèctrics. Mentre que la vall del Madriu disposarà aquest estiu de sis ecoguardes que vetllaran per la protecció.

Informa: Hèctor Romance

Comparteix:

3.230.154.129