ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Els veterinaris asseguren que si participen en el cens caní d'ADN només serà per les pressions que estan rebent de l'administració

www.andorradifusio.ad

Els veterinaris insisteixen en la poca utilitat i els perills del cens caní d'ADN i avisen que si hi acaben participant només serà perquè s'hi veuen obligats per les pressions tant dels comuns com del Govern.

Els centres veterinaris asseguren que si acaben participant en el projecte de cens d'ADN caní serà perquè s'hi veuen obligats davant la insistència i pressió que reben tant dels comuns com del Govern.

En un comunicat responen les crítiques que van rebre aquesta setmana dels cònsols acusant-los de fer política i insisteixen que es basen en informes publicats per tots el col·legis veterinaris d'Espanya quan afirmen que aquest sistema té un percentatge d'èxit molt baix, no garanteix la resolució del problema d'higiene a la via pública i posa en perill els èxits assolits amb el sistema d'identificació dels animals amb xip.

En tot cas, si els comuns ho volen tirar endavant, igualment demanen que siguin ells i el departament d'Agricultura els qui assumeixin els costos d'extracció i processament de les mostres.

Que la subvenció del projecte no sigui només per un període determinat sinó que sigui a llarg termini i que sigui el Govern qui assumeixi el cens dels animals d'Escaldes-Engordany ja que el comú ja ha dit que no participarà en el projecte.

Informa: Redacció
Imatges: Arxiu RTVA

Comparteix: