Victòria balsàmica pel MoraBanc Andorra que tanca un 2018 històric (96-82)

L'equip del Principat, amb un joc més coral, ha sumat

L'equip del Principat, amb un joc més coral, ha sumat aquest dissabte la sisena victòria de la temporada (6-8) a la Lliga Endesa derrotant 96-82 a un lluitador Movistar Estudiantes que ha perdut 20 pilotes. David Jelinek, MVP del MoraBanc amb 24 punts, 22 de valoració. El millor del partit Nik Caner-Medley amb 13 punts, 11 rebots, 26 de valoració.

Després de tres derrotes consecutives contra València, Delteco Guipúscoa i Breogan, el MoraBanc Andorra tancava el 2018 jugant a casa contra el Movistar Estudiantes, tercer enfrontament consecutiu contra un equip en descens. A la tercera ha anat la vençuda. Amb la victòria davant del conjunt madrileny el MoraBanc Andorra s'aferra a les matemàtiques per seguir creient en una hipotètica classificació per a la Copa a tres jornades pel final de la primera volta i posa punt final a un 2018 històric en el qual acabava sisè classificat la temporada passada, ha aconseguit la seva primera Copa Catalunya i la classificació pel TOP16 de l’Eurocup.

L’equip del Principat ha començat el partit encertat i manant en el marcador (19-13). La presència d’Omar Cook des del triple amb un 3/4 en el primer quart aguantava els madrilenys dins de partit (19-17) però un 11-4 de parcial amb un endollat David Jelinek ha permès al MoraBanc acabar els primers deu minuts amb un còmode 30-21. En el segon quart l’equip tricolor ha seguit ampliant les diferències (38-27) gràcies a un Jelinek més que inspirat amb 14 punts i un 100% d’encert al descans i a la passa endavant que ha fet l’equip andorrà en defensa que l’ha permès marxar als vestidors amb un 53-39.

En la segona meitat el MoraBanc ha seguit controlant el partit gràcies al seu joc coral (70-51) però un 0-6 de parcial deixava un ajustat 70-57 solucionat amb un triple de Shurna sobre la botzina (73-57). Però en l’últim quart el Movistar Estudiantes no ha deixat de creure en les seves opcions i ha aprofitat la desconnexió andorrana per entrar al partit amb un 5-14 de sortida (78-71) que ha posat la por al cos a l’afició andorrana que avui ha rebut a Shayne Whittington amb una sonora xiulada. Al final però el MoraBanc ha pogut sumar la sisena victòria (96-82) el dia en què la pluja de peluixos, 1.005 en total, farà possible que cap nen i nena es quedi sense una joguina per aquestes dates.

L’equip del Principat començarà l'any 2019 jugant el dimecres 2 de gener a la pista del Cedevita Zagreb en el primer enfrontament del TOP16 de l'Eurocup en directe per AndorraTV, Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.