Vilarrubla es reuneix amb el conseller d'Educació de la Generalitat per tractar col·laboracions entre els dos territoris

La ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Es

La ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, s'ha reunit aquest divendres a la tarda amb el conseller d'Educació de la Generalitat, Josep Gonzàlez-Cambray, a Esterri d'Àneu. Aquesta és la primera trobada dels dos mandataris des que van accedir al càrrec. Tant Vilarrubla com Gonzàlez-Cambray han coincidit en el fet que ambdós territoris poden col·laborar en l'àmbit educatiu. Així, la ministra ha assegurat que "l'educació no té fronteres i que de ben segur que podem aprendre de les fortaleses de l'altre per millorar". Precisament, ha afegit, "que Andorra sigui un país petit segur que ens permet fer canvis més ràpids en alguns casos, i que Catalunya tingui més alumnes segur que els permet trobar-se amb situacions més diferents".

Així, han apuntat, que s'estudiarà la possibilitat de potenciar el conveni ja existent en matèria de Formació Professional, perquè els alumnes d'Andorra puguin realitzar pràctiques en empreses de Catalunya i a l'inrevés. El conseller, per la seva banda, ha apuntat que "el govern andorrà té una feina feta de fa anys en l'àmbit curricular, i des de Catalunya creiem que aquest és un dels principals reptes del nostre sistema educatiu: adaptar el currículum a les necessitats dels nostres joves i infants". Vilarrubla i Gonzàlez-Cambray han acordat celebrar una reunió de treball pròximament més àmplia i amb la presència de tècnics tant del ministeri com de la conselleria per buscar noves sinergies i reforçar les existents.

Vilarrubla inaugura les VIII Jornades per a l'Excel·lència a Esterri d'Àneu

La trobada de Vilarrubla i el conseller d'Educació s'ha fet en el marc de la vuitena edició les Jornades per a l'Excel·lència, que se celebren aquest divendres i dissabte a Esterri d'Àneu i que enguany ha inaugurat la ministra. Les jornades acullen conferències, taules rodones, entrevistes i actuacions combinant el format presencial i telemàtic i en aquesta edició la temàtica se centra en 'L'educació, la clau del futur'.

En el seu discurs, Vilarrubla ha posat de manifest la riquesa de l'estructura educativa al Principat, amb tres sistemes educatius públics i de lliure elecció. A més, també ha destacat la importància d'adaptar-se als canvis que experimenta la societat per poder seguir formant la ciutadania del futur. En especial, Vilarrubla ha exposat l'estreta vinculació de l'educació i el món digital, un vincle que s'ha evidenciat encara més després de la pandèmia.

En aquest sentit, Vilarrubla ha explicat el model del sistema andorrà, que ja des del 2012 ha desplegat el Pla Estratègic de Renovació i Millora del Sistema Educatiu (Permsea), que ha permès que els joves compaginin les noves eines formatives amb les tradicionals des d'un enfocament transversal. De fet, ha manifestat que cal identificar aquelles competències específiques lligades a una àrea de coneixement com les llengües, les matemàtiques o la música, i alhora veure com es complementen amb les competències transversals que, per la seva banda, condueixen els alumnes a qüestionaments constants de l'entorn, a processos d'aprenentatge diversos o a l'establiment de relacions positives amb la resta de companys.

Finalment, la titular d'Educació i Ensenyament Superior ha reiterat un cop més la importància del rol del docent, "imprescindible en tot el procés formatiu i que ha evolucionat, transformat i que ja va molt més enllà de només transmetre el coneixement acadèmic de les assignatures que imparteix". Per a Vilarrubla, "si la societat avança, l'escola no pot quedar-se immòbil; ha de ser motor dels canvis".

Informa/Imatge: Agència ANA

Comparteix:

Infermeria experimenta un augment de demanda La Batllia desestima la demanda del Sipaag contra els assessors especials perquè "ha prescrit"