"Women of the world", la primera exposició d'Ona Saumell amb la qual vol ajudar a treure dones de la prostitució

www.andorradifusio.ad

Estudiant d'Administració d'Empreses i de família d'artistes, l'andorrana Ona Saumell presenta la seva primera exposició amb la qual vol ajudar a treure dones de la prostitució. L'exposició es pot veure a Santander però ella ens envia el seu testimoni per apropar-nos el que espera que sigui un bon inici en el món laboral. 

Amb encants i amb tota la seva força. Així és com Ona Saumell pinta la dona d'avui dia i a la qual vol retre un homenatge a través de la seva primera exposició 'Women of the world'.

L'artista ens parla del que se'ns suposa a les dones: ser boniques, callades i servicials, dones que han perdut la vitalitat, el color. Però darrere hi ha mirades que trepitgen fort, que no estan disposades a ser sotmeses i que, amb el desvergonyiment d'un gest, planten cara al masclisme.

Amb el color Saumell omple de força dones que somriuen des de la il·lusió davant un món caòtic, que ens diuen que  no cal ser autoritàries i ambicioses per dirigir i que juntes som or, com es representa en la imatge d'una manifestant turca que malgrat l'opressió no va deixar de sortir al carrer per reivindicar igualtat i la mirada buida d'una lluitadora que ja no hi és.

I entre totes elles, el millor homenatge és per a la seva germana Lara que amb tota una vida dedicada a l'esport ha hagut de lluitar contra molts estereotips.

"La feminitat no és un cos, ni una actitud, ni les activitats que vulguis fer, és la nostra identitat", defensa l'artista, que també vol donar suport a totes les dones que practiquen esports extrems. "Només quan els practiqueu, els feu de dona".

L'exposició a la Universitat Cesine on estudia Administració d'Empreses vol servir per recaptar fons per a l'associació sense ànim de lucre càntabra per ajudar dones a sortir de la prostitució. "Si la meva reivindicació pot ajudar a treure diners seria un honor que en poguessin gaudir aquestes dones que ho necessiten més que ningú".

Art i emprenedoria es donen la mà per lluitar per a l'avanç de la dona en un món que sense ser-ho és seu.

Informa: Rosa Alberch
Imatges cedides: Ona Saumell

Comparteix:

29 contagis nous de coronavirus i els casos actius augmenten lleugerament Martínez Benazet: "Hi ha hagut errors, però no em penedeixo de la gestió sanitària"