Xavier Espot diu que es va en el bon camí per al manteniment de les quotes d'immigració, pel que fa a les negociacions de l'Acord d'Associació 

www.andorradifusio.ad

Xavier Espot defensa quatre anys de feina ben feta, malgrat els entrebancs amb què s'han trobat, com la pandèmia de la Covid-19 o la inflació del darrer any. A l'entrevista a Andorra Televisió, el cap de llista de la coalició de Demòcrates i Ciutadans Compromesos ha explicat, entre d'altres, que les negociacions amb la Unió Europea per al manteniment de les quotes d'immigració van en el bon camí i que és partidari de reeditar l'acord polític. Pel que fa al poder adquisitiu, consideren clau aconseguir un acord entre sindicats i patronal per a la revalorització dels salaris. 

L'acord d'associació amb la Unió Europea és la clau de volta de la prosperitat econòmica i social del país. Així ho creu Xavier Espot, que diu que mantenir l'statu quo significa un empobriment progressiu i no diversificar l'economia. Ha explicat que des que van començar les negociacions s'han aconseguit unes complicitats amb els interlocutors europeus que fan augurar un bon final per a Andorra en qüestions que són línies vermelles. Ha recordat que ja hi ha un preacord per al manteniment del monopoli de FEDA i que es va en el bon camí pel que fa a la lliure circulació de persones

"Ja tenim una primera proposta embrionària, que hem d'acabar de perfilar, per poder mantenir un control al tomb de la nostra política migratòria, al tomb del manteniment de les nostres quotes d'immigració. Per tant, anem en bon camí."
Xavier Espot, cap de llista de Demòcrates+CC+ACO+UP+I 

En aquest sentit, Espot creu que caldria reeditar l'acord polític signat aquesta legislatura, sense parlar tant de les formes i entrant més en el fons. I un altre consens que considera important és el relacionat amb la reforma de les pensions de jubilació, tot i que no és massa optimista.

"M'entristeix una mica veure, i espero que canvii la propera legislatura, com en el marc de la comissió que s'ha fet al Consell General, aquest acord serà difícil d'assolir."
Xavier Espot, cap de llista de Demòcrates+CC+ACO+UP+I

Per damunt de tot, però, el gran repte és el de l'habitatge. Ha volgut deixar clar que cap mesura tindrà un efecte a curt termini i ha reiterat que la seva aposta passa per la col·laboració públicoprivada, per fer créixer el parc d'habitatges a preu assequible. Ha avançat que properament signaran un conveni amb la Massana per a la rehabilitació d'un edifici a Arinsal. Ha defensat les mesures preses fins ara i també pel que fa a la millora del poder adquisitiu. Considera cabdal, però, que els salaris es puguin seguir revalorant a través de la concertació social.  

"Des del primer dia de la propera legislatura, si de nosaltres depèn, asseurem en una taula els sindicats i la patronal per tal que arribin a un acord, i si cal sector per sector."
Xavier Espot, cap de llista de Demòcrates+CC+ACO+UP+I

En clau sanitària, ha avançat que cal un pacte d'estat sobre la salut amb tots els actors de l'àmbit, per fer una diagnosi de la situació i establir les mesures futures que han de continuar garantint el sistema

Recupera l'entrevista sencera al cap de llista de Demòcrates+CC+ACO+UP+I, Xavier Espot, aquí.

Informa: Laura Massegú
Imatges: Albert Refart

Comparteix:

Amnistia Internacional torna a posar el focus en la penalització de l'avortament i critica la llei que prohibeix portar símbols religiosos a l'escola Les torres del Clot d'Emprivat centren el debat territorial d'Escaldes  amb retrets entre tots els candidats