Zaplana va amagar 6 milions d'euros de procedència il·lícita a BPA

www.andorradifusio.ad

L'ex-ministre del govern espanyol Eduardo Zaplana va amagar 6 milions d'euros de procedència il·lícita a Andorra. Són només una part dels 20 que tenia ocults fora d'Espanya. Després que s'hagi aixecat parcialment el secret del cas Erial, han sortit a la llum els informes de la guàrdia civil que així ho acrediten. Ho recull i tracta abastament tota la premsa espanyola.

6 milions d'euros ocults a Andorra. És la quantitat que, segons la guàrdia civil, va moure entre el 2004 i el 2007 des de Banca Privada d'Andorra l'ex-ministre de Treball del govern d'Espanya i ex-president valencià Eduardo Zaplana. Diners que la investigació i els informes de la unitat central operativa consideren de procedència il·lícita, concretament, de comissions per l'adjudicació de contractes públics.

La guàrdia civil aporta documentació que acredita l'existència d'aquests comptes, que haurien estat controlats pel principal testaferro de Zaplana, Joaquín Barceló. Barceló hauria intentat blanquejar els 6 milions mitjançant operacions immobiliàries.

Tot plegat surt a la llum després que la jutgessa del cas Erial hagi ordenat l'aixecament parcial del secret de sumari. Els principals mitjans de comunicació espanyols s'han fet ressó de la notícia, que parla també de 13 milions més que Eduardo Zaplana amagava a altres països: 7 a Luxemburg i 6 més a Suïssa.

Informa: Jordi Cama

Comparteix:

El Claror s'omple per a "Bajazet",  amb la Comédie Française Els candidats de d'Acord a Escaldes s'oposen a un heliport a les Tresoles