ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: xerrada de l'humorista gràfic Jordi Planellas "Els límits de l'humor i la llibertat d'expressió amb ovelles"

Obrir en una altra finestra

Els colors de la neu a la carretera

Els colors de la neu a la carretera

RTVA en col·laboració amb Mobilitat t'explica en què consisteix cadascuna de les fases del dispositiu especial nevades i què cal tenir en compte en cada cas. 

FASE VERDA

Quan comença a nevar cal conduir amb molta atenció i no superar els 80 km/h. Tot i que la circulació no quedi modificada, s'ha d'estar atent a les informacions meteorològiques i de trànsit. En les zones obagues i humides cal ser prudents per la possible presència de gel.

FASE GROGA

Quan trobem neu a la carretera no hem de superar els 60 km/h. Hem de reduir la velocitat als revolts i en zones amb pendent. Cal conduir amb equipaments especials i evitar les maniobres brusques, tot augmentant la distància amb els altres vehicles.

FASE VERMELLA

Quan la carretera està coberta de neu cal conduir amb cadenes o rodes especials a 30 km/h, tot evitant d'aturar-nos en llocs on dificultem la circulació. Si avancem vehicles aturats, hem d'estar segurs de poder completar la maniobra.

FASE NEGRA

Quan la presència de neu fa la carretera intransitable correm el risc de quedar-nos-hi immobilitzats. En aquest cas, no hem d'abandonar el vehicle si no tenim la certesa de trobar refugi i hem d'evitar de deixar-lo on dificulti l'acció de les màquines llevaneu.