ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Els candidats d'Ordino se centren en el turisme, Casa Rossell i el manteniment comunal

www.andorradifusio.ad

A Ordino s'ha parlat de la necessitat de captar nous models de turisme i de biodiversitat. Les opcions que es presenten en aquesta parròquia aposten pel medi ambient com l'atractiu principal de la parròquia.

Terceravia+Independents aposten per trobar altres models de turisme. En concret consideren que caldria explorar la possibilitat d'atreure un turisme que en els darrers anys ha crescut, com és el de les persones amb diversitat funcional. Jordi Balsa destaca que és un model no estacional i que aporta un alt nivell de despeses.

Casa Rossell és un referent de la cultura del país i cal preservar-ne el llegat, que està en mans del Govern. El cap de llista de X'Ordino, Enric Dolsa, denunciava l'estat de deixadesa de la casa principal i acusava el comú i el Govern de no fer el necessari per garantir el correcte manteniment. X'Ordino anunciava que en cas de resultar guanyadors demanaran que la casa aculli la seu del ministeri de Medi Ambient i Agricultura.

El candidat de MovemOrdino Víctor Iriarte ha parlat del servei de manteniment comunal. Proposen que el material i la logística se centralitzin en un sol espai, i no com passa ara que es diposita en diversos indrets repartits per la parròquia. A més, segons Iriarte, això comporta problemes que dificulten la feina dels operaris comunals.

La candidatura a la Unesco perquè Ordino tingui la consideració de reserva de la biosfera ha de ser l'eix central per aconseguir una parròquia que sigui referent mundial en turisme sostenible. Així ho ha afirmat la candidata Maria del Mar Coma per En Comú per Ordino. A més destaca que des de la seva formació no són partidaris d'un tipus de turisme massificat.

Informa: Joan Antoni Sarmiento
Imatges: Jordi Seabra

Comparteix:

3.219.167.194