ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Heliport, mobilitat, urbanisme i gent gran a la campanya electoral d'Escaldes-Engordany

www.andorradifusio.ad

El projecte de construcció de l'Heliport de les Tresoles ha saltat a l'actualitat electoral a Escaldes-Engordany i ha provocat els comentaris de Demòcrates i el Partit Socialdemòcrata. Per la seva banda Terceravia vol una segona connexió d'Engordany amb la resta de la parròquia i Unió per Escaldes-Engordany que es potenciï adequadament la Vall del Madriu.

Per Terceravia connectar el poble d'Engordany amb  la resta de la parròquia amb dos accessos serà una prioritat. Han recordat que molts partits ho han promès però ningú ho ha materialitzat. Pau Tizón afirma que en aquest poble la treta de neu i neteja dels carrers es fa amb retard. Si guanyen connectaran el carrer de la parròquia amb l'avinguda Sant Jaume, aprofitant la normativa urbanística ja existent al comú.

En la línia de la proposta de principis de campanya de dur a terme accions encaminades a facilitar la vida a la població de gent gran de la parròquia, Unió per Escaldes-Engordany vol ampliar la Llar de Jubilats amb una planta més. En aquest espai s'ubicarien unes sales que emularien una llar particular perquè la gent gran s'animés a sortir de casa. També s'afavoriria la interacció amb generacions més joves, diu Higini Martínez-Illescas.

La ubicació d'un heliport a Tresoles ha arribat a la campanya electoral després de la sessió de Consell General de dijous. Els Demòcrates van convocar aquest divendres una reunió de poble en la qual el president del partit, Xavier Espot, va criticar la postura del PS a la cambra i els va acusar de provocar la polèmica per treure rèdit electoral. El cap de llista, Miquel Aleix, va recordar que mai anirien en contra de la plataforma del no a l'heliport.

Les barreres arquitectòniques a les quals s'enfronta la població també existeixen a Escaldes-Engordany segons el Partit Socialdemòcrata. Aquestes no són només un impediment per a la mobilitat de les persones que la tenen reduïda crònicament, sinó que altres sectors de la població les poden patir en algun moment de la seva vida i el PS en farà un estudi de totes per eliminar-les, assegura el candidat Antoni Fernández. Segons el PS persones com les embarassades, la gent gran o algú que pateixi un accident i hagi d'anar amb crosses són víctimes d'aquests paranys urbanístics.

Informa: Sílvia Mestre
Imatge: Sergi Linares

Comparteix:

18.208.126.130