ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Telefèric a Engolasters, una app comunal, polítiques d'habitatge i racionalització del calendari d'obres al Pas, entre les propostes per a Encamp

www.andorradifusio.ad

A Encamp, el telefèric a Engolasters, una aplicació per millorar la connexió amb el comú, polítiques per a l'habitatge i el calendari d'obres al Pas de la Casa són algunes de les accions que s'han fet públiques en els programes de les candidatures d'aquest dilluns.

Agrupament Encampadà aposta per una parròquia més favorable a les noves necessitats amb horaris de centres educatius i escoles bressol adaptats a horaris comercials sobretot el cap de setmana. L'esport i la cultura han de ser un factor de cohesió social amb una aplicació com a canal de comunicació amb el comú. Manteniment dels indrets públics amb espais per a gossos i la millora dels comunals perquè el jovent faci vida a la parròquia.

A la seu parroquial, En Comú per Encamp ha presentat els cinc punts del programa electoral en què es parla de la modernització del comú i la professionalització dels treballadors. Una de les claus del programa es basa en el complement del paquet de mesures per a l'habitatge encetades pel Govern. Volen potenciar la marca Encamp Pas de la Casa amb l'organització d'esdeveniments esportius com l'Spartan Race i activitats culturals. El seu diuen que és un programa de compromís, ambiciós i factible.

I mentre En Comú per Encamp i Agrupament Encampadà han presentat les claus del seu programa, Terceravia+Independents defensa un telefèric per connectar el poble amb Engolasters i PS+Independents s'ha desplaçat al Pas de la Casa. El cap de llista, David Rios, vol passar un missatge als comerciants i habitants del Pas de la Casa, que si entren al comú planificaran i consensuaran amb ells, les obres sobre calendari durant els primers mesos de mandat per evitar imprevistos. D'aquesta manera volen posar fi als greuges que suposa al Pas que hi hagi obres en períodes destacats per al turisme.

Terceravia+Independents vol recuperar la línia del telefèric que connecti el centre del poble amb el llac d'Engolasters i el circuit de les Pardines. El cap de llista, Santi González, ha dit que el primer pas serà fer un estudi d'impacte econòmic. L'objectiu és crear un pol d'atracció comercial. El terreny comunal és la primera opció, tot i que no es descarta negociar amb privats. Al llarg del recorregut també es vol instal·lar un conjunt de barres i pesos per fer esport.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Kevin Ribeiro

Comparteix:

3.239.51.78