Progressistes SDP perd la representació al Consell General

www.andorradifusio.ad

Jornada electoral negra per a Progressistes SDP, que queda lluny dels objectius i fracassa en no aconseguir entrar al Consell General.

Cares llargues, tristor i decepció. Aquest era la nit electoral a Progressistes SDP, que ha perdut els dos consellers que tenia des del 2015.

Ningú no podia amagar a la seu electoral de Progressistes SDP que el resultat de les eleccions havia fet mal. Un cop dur. Els progressistes, amb Josep Roig com a cap de llista, no ha aconseguit entrar al Consell General i han perdut els dos escons que havien guanyat ara fa quatre anys.

L'objectiu era almenys repetir aquesta xifra i incidir en el futur del país, però s'han quedat lluny de les expectatives. Quant a vots han sumat 1.044, un 5,87% del total, lluny dels 1.728 de les darreres eleccions generals. Josep Roig no podia amagar la decepció. "És un resultat decebedor que no es correspon amb la campanya que hem fet. Segurament que el missatge que s'ha passat a la ciutadania que això era qüestió de dos partits ha arribat, ha calat", assegura.

Els resultats de les territorials també han estat per sota de les expectatives, superant només Terceravia en les quatre parròquies que es presentaven, Andorra la Vella, Escaldes-Engordany, Encamp i Ordino. En totes, a més, han perdut vots.

El candidat per Andorra la Vella, Àngel Dalmau, carregava contra els resultats obtinguts en clau nacional: "Jo no dic fracàs, però pensava que un o dos consellers treuríem i no ha sigut el cas. És el que vol la ciutadania, després que no es queixin".

Després d'aquests resultats, la plana major del partit és reunirà aquest dilluns per analitzar-los i pensar ja en les parroquials de final d'any.

Informa: Sergi Cano
Imatges: Sergi Linares   

Comparteix: