El PS multiplica la seva representació al Consell i esdevé la segona força

www.andorradifusio.ad

El PS ha guanyat 5 consellers a la llista nacional i ha fet història a Escaldes-Enordany. La fórmula d'Acord ha estat la clau per conquerir Escaldes-Engordany i completar el domini de les valls centrals amb Andorra la Vella. Encamp no ha pogut ser, tot i el frec a frec. Des del partit es fa un bon balanç de la feina feta i amb la vista posada a les comunals de desembre.

La fórmula d'Acord en coalició amb Liberals d'Andorra ha estat la fórmula que ha conquerit un feu tradicionalment demòcrata, Escaldes-Engordany.

Rosa Gili era corejada pels seus companys a l'arribada a la seu del PS. Amb 41 vots de diferència s'imposava a Demòcrates. Destacava que han "treballat molt i molt bé amb els companys liberals en aquesta candidatura i penso que podem continuar treballant". "El temps dirà, ara és hora de fer balanç i mirar resultats", ha conclós.

Més ajustat ha estat el seguiment de l'escrutini a Andorra la Vella on finalment plantava la bandera amb 12 vots d'avantatge. Joaquim Miró confessava els nervis i l'alegria al mateix temps.Explica que ho anaven seguint "per la televisió i el web amb tres vots amunt, cinc avall, 10 amunt, 20 avall..." esperant una diferència més important entre les dues llistes que no arribava.

I dins la pugna pels vots per moments van veure que podien guanyar Encamp però finalment els han separat 57 vots en detriment dels seus competidors directes, la candidatura de Units per al Progrés+Demòcrates. El candidat David Rios assegurava que "el 42% demostra que d'Acord ha funcionat i ho hem sabut explicar, ens hem entès a la perfecció, hem format un gran equip i aquests són els resultats". Lamentava un cop més el funcionament del sistema electoral, que considera injust perquè "amb un 42% et quedes fora, amb zero consellers".

En total el Partit Socialdemòcrata ha tret 4 consellers territorials en coalició amb els liberals i 5 a la nacional, una xifra que Pere López valorava positivament i llegia com una raó de canvi de la llei electoral. "Som la força que més ha crescut. Hem pujat a la llista nacional passant de 3 a 5. Hem demostrat que tenim un projecte sòlid i els ciutadans ens han fet confiança. Saben que tindran set consellers que treballaran de valent per aquells que més ho necessiten i per una Andorra per a tothom", ha manifestat dirigint-se a candidats i simpatitzants.

Pere López ha afegit que els resultats en molts casos molt igualats i el treball en coalició obre un ampli debat sobre la llei electoral que caldrà no deixar de banda.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Kevin Ribeiro
Locució: Yasmina Canedo

Comparteix: