ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Terceravia vol que Sud Radio esdevingui patrimoni de la Unesco

www.andorradifusio.ad

Terceravia vol que les instal·lacions de Sud Radio siguin part del Patrimoni Material de la Humanitat de la Unesco. Ho ha explicat el número 4 de la candidatura nacional, Joan Font, que va ser el locutor que va anunciar el tancament de l'emissora en el seu moment.

Terceravia+Unió Laurediana+Independents vol incloure l'edifici i l'equipament de l'antic centre emissor de Sud Radio a la llista del Patrimoni Material de la Humanitat per la Unesco.

El candidat i locutor que va anunciar el tancament de l'emissora, Joan Font, vol mantenir el llegat d'una ràdio única i emblemàtica a Europa. 

Des de Sornàs, recordant imatges històriques de l'emissora, Font ha volgut remarcar la importància d'aquesta instal·lació, que va ser emblemàtica a l'època.

Ha assenyalat que el govern francès va fer un esforç important per instal·lar un equipament tècnic d'aquest nivell al pic Blanc i ha explicat que cobria tot França, les zones limítrofes amb Alemanya, el sud d'Anglaterra, Espanya i el nord d'Àfrica. La seva potència la va convertir en una emissora única.  

Des de Terceravia lamenten la manca d'informació que hi ha hagut aquests darrers 30 anys al voltant de Sud Radio, tenint en compte que les instal·lacions són propietat del Govern.

Creuen que culturalment s'haurien d'aprofitar més i donar-los el reconeixement que es mereixen, que precisament molta gent desconeix. L'objectiu, en qualsevol cas, és que no desaparegui el seu llegat

Informa: Laura Massegú
Imatge: Fernando Montero

Comparteix:

3.231.25.104