d'Acord Ordino vol ampliar el centre de tecnificació i ACO+Demòcrates vol promoure la pedra seca

www.andorradifusio.ad

d'Acord Ordino vol ampliar el centre de tecnificació esportiva. ACO+Demòcrates vol promoure les construccions de pedra seca, una tècnica tradicional molt habitual al Pirineu.

d'Acord Ordino vol impulsar encara més la parròquia com a referent de la formació relacionada amb la muntanya. Per un costat preveu ampliar el centre de tecnificació esportiva i que pugui oferir més serveis vinculats a la nutrició, la psicologia o la medicina. La coalició electoral formada pel PS i els liberals també valora que l'EFPEM es converteixi en l'escola andorrana de l'esport, i que acabi depenent fonamentalment del ministeri d'Educació.

Berna Coma, candidata suplent d'ACO+Demòcrates, ha volgut ressaltar la importància de la tècnica de construcció de la pedra seca per aixecar murs, que està molt lligada a la pagesia i la ramaderia tradicionals. En la visita que han fet els membres de la candidatura a un dels millors exponents d'aquesta tècnica, Cal Pal de la Cortinada, ha parlat de la necessitat de promoure-la per mantenir les arrels del país. Coma també ha destacat la importància que té que no es perdi el patrimoni arquitectònic.

Informa: P. Moliné-G. Gort
Imatges: G.Casal/A.Ginestà
Locució: Pere Moliné

Comparteix: