Demòcrates treballarà amb la Cambra de Comerç per crear zones franques, d'Acord explica propostes per incentivar el turisme a Sant Julià i Terceravia+UL+I vol enfortir el sector primari

www.andorradifusio.ad

A Sant Julià, Demòcrates ha donat detalls de la seva proposta per crear zones franques i d'Acord s'ha marcat com a prioritat incentivar el turisme. Mentrestant, Terceravia aposta per enfortir el sector primari i ajudar-lo en la reconversió.

Demòcrates vol que Sant Julià de Lòria aculli una de les zones franques que projecten conjuntament amb la Cambra de Comerç i amb les quals s'intentarà atreure inversors estrangers. Es creu que les condicions avantatjoses que permet un port franc interessarà, sobretot, a empreses d'importació i exportació. L'objectiu és seduir empreses que aportin valor afegit. Una de les possibles ubicacions seria la zona industrial d'Aixovall on avui han donat detalls del projecte.

Incentivar el turisme a la parròquia és una de les prioritats de d'Acord, en cas d'arribar al Consell General. El candidat Joan Fernández ha recalcat que treballaran colze a colze amb Andorra Turisme. La potenciació de les rutes vinícoles, la millora de l'estació d'esquí nòrdic i la possible creació d'una granja escola són algunes de les propostes del partit. A banda d'aquests aspectes també volen fer èmfasi en altres elements per fer front a la manca de visitants.

Terceravia+Unió Laurediana+Independents vol reforçar el sector primari amb més recursos perquè pugui diversificar-se. Demana consens entre totes les parts i la implicació del Govern per dissenyar un seguit d'accions per enfortir la pagesia i la ramaderia. Aposta per continuar explorant quins cultius alternatius poden ser més rendibles. Una de les propostes és que les explotacions que ho vulguin puguin reconvertir-se en cases rurals adreçades als turistes que busquen aquest tipus d'oferta.

Informa: Gerard Gort-Joel Romero
Imatge: Anna Ginestà-Sergi Linares
Locució: Laura Massegú

Comparteix: