Patrocinis culturals i esportius, oposició al vot dels residents, transport públic i recinte multifuncional centren la jornada a la capital

www.andorradifusio.ad

A Andorra la Vella, Demòcrates vol impulsar els patrocinis culturals i esportius. Des de Terceravia+UL+I es remarca la defensa de la constitució pel que fa al vot dels residents. Progressistes SDP insisteix en la proposta d'un transport públic gratuït per a tothom. D'Acord defensa la necessitat de disposar d'un recinte multifuncional.

El candidat de Demòcrates Marc Pons s'ha compromès a impulsar els patrocinis esportius i culturals d'acord amb el que preveu la llei de l'esport, aprovada la darrera legislatura.

Ara cal establir mitjançant una altra llei fins on arriben els incentius fiscals per a aquelles empreses que apostin pel patrocini.

El candidat ha recordat que federacions i clubs continuaran rebent les subvencions per part del Govern i dels comuns i que els patrocinis seran una ajuda suplementària per fer la seva activitat o organitzar algun esdeveniment.

La candidata de Terceravia+UL+I Emi Matarrodona ha manifestat el posicionament pel que fa al vot dels residents a les eleccions.

Des de la formació remarquen que són partidaris de donar el dret de sufragi únicament als andorrans, tal com marca la constitució. El respecte vers la carta magna i la defensa del model constitucional són els pilars del partit, com recull el seu programa electoral.

El candidat de Progressistes SDP Àngel Dalmau va lamentar els problemes de trànsit que es generen a Santa Coloma en la sortida de les escoles i va defensar la gratuïtat del transport públic per evitar el col·lapse de vehicles a determinades hores. A més, també seria un servei per als turistes.  

En aquest sentit el candidat va recordar el projecte de la borda de Sales, on es podrien construir prop d'un centenar d'habitatges amb fons de reserves de la CASS.   

La necessitat de disposar d'un recinte multifuncional a la parròquia ha centrat els actes de campanya de d'Acord aquest dimarts. La formació ha destacat novament el desig que hi hagi un espai d'aquestes característiques per tal d'acollir esdeveniments com el Cirque du Soleil o congressos.

La formació ha matisat que pel que fa a la ubicació, l'aparcament del Parc Central, l'antiga caserna de bombers o Santa Coloma serien algunes de les opcions per encabir-hi la infraestructura.

Informa: Joel Romero/Sergi Cano
Imatges: Sergi Linares/Anna Romagosa

Comparteix: