Terceravia vol potenciar el català a l’Escola Andorrana, Progressistes SDP carrega contra el Cirque du Soleil, d’Acord reivindica la transparència i Demòcrates, un museu nacional

www.andorradifusio.ad

A Andorra la Vella, Terceravia vol potenciar el català a l'Escola Andorrana. Progressistes critica l'organització d'esdeveniments com el Cirque du Soleil. d'Acord proposa la declaració dels béns dels consellers generals per tenir més transparència i Demòcrates veuria amb bons ulls un museu nacional prop de la Casa de la Vall.

La potenciació de la llengua catalana a l'Escola Andorrana ha estat el pal de paller aquest dimecres per a la candidata de Terceravia+UL+I Emi Matarrodona.

Des de la  formació consideren que el català ha perdut força aquests darrers anys i per això cal revisar i millorar el sistema. La candidata ha aclarit que són el partit que promou la defensa i la protecció de la llengua oficial en tots els àmbits de la vida diària.

La candidata de Progressistes SDP Meritxell Pujol ha carregat contra l'establiment a la parròquia del Cirque du Soleil, espectacle que considera que no aporta més que inconvenients als veïns. Pujol no creu que tenir-lo deixi tant benefici al país com assegura el Govern.  

La candidata veu amb més bon ulls portar esdeveniments com la Copa del Món d'esquí i ha criticat The Shopping Mile perquè assegura que només se centra en una part de la vall i la resta de parròquies queden desateses. Finalment, Pujol veuria un espai multifuncional a Andorra la Vella.

d'Acord vol fer de la transparència un dels pilars forts de la seva gestió, en cas d'arribar al Consell General. L'objectiu de la formació és evitar l'opacitat amb la qual s'ha portat la negociació amb la Unió Europea i fer partícips tots els membres del Consell sense importar el partit, segons ha destacat la candidata Sílvia Ferrer.

La declaració de béns dels membres escollits per conformar l'hemicicle és una de les propostes pel que fa a aquesta matèria.

Demòcrates ha refermat des del punt de vista parroquial la possibilitat de crear el museu nacional a l'entorn de la Casa de la Vall, tal com va recalcar el cap de la llista nacional, Xavier Espot.

Malgrat que ja existeix un concurs obert per avaluar els projectes que s'hi podrien encabir, Tarrado ha deixat la porta oberta a discutir novament el plantejament del concurs al Consell General.

La possibilitat de crear una o dues plantes de pàrquing soterrades a la zona és una altra de les opcions que ha manifestat Tarrado.

Informa: Joel Romero-Sergi Cano
Imatges: Sergi Linares-Anna Romagosa

Comparteix: