Acció+Independents proposa la prohibició de parcs fotovoltaics a camps privats, PS SDP + es posiciona en contra de la nova construcció a Arinsal i CC+Demòcrates busquen millorar la qualitat de vida dels massanencs

www.andorradifusio.ad

Acció demana una llei per protegir el medi natural i la prohibició de parcs fotovoltaics en camps privats. L'aliança socialdemòcrata es posiciona en contra del projecte de la macroconstrucció de pisos a Arinsal. I Ciutadans compromesos i Demòcrates posen el focus en propostes per millorar la qualitat de vida dels massanencs.

El parc fotovoltaic a Beixalís és un projecte que agrada als candidats d'Acció+Independents. De fet, estan a favor de la seva creació ja que consideren que d'aquesta manera el comú serà més independent i autosuficient energèticament. És també una manera de treballar amb energies renovables i de donar exemple. Però això sí, sobretot el que demanen és una llei que garanteixi la protecció del medi natural, que és tan important per a tot el país. 

"Que les administracions puguin ser autosuficients, creiem en el parc fotovoltaic que es vol construir a l'abocador de Beixalís. Ens interessa protegir el medi natural i és important que la legislació prohibeixi els parcs fotovoltaics en camps privats."
Rebeca Roger, candidata d'Acció+I

D'altra banda, des de la coalició socialdemòcrata es posicionen en contra de la futura construcció de pisos que està plantejada a Arinsal. Aposten per un creixement controlat i una construcció sostenible i consideren que aquest projecte no ho és. Asseguren que estan al costat de tots els veïns d'Arinsal que no veuen clar que sigui factible per al poble. Aprofiten també per demanar al comú de la Massana els estudis de càrrega que consideren indispensables per dur a terme projectes com aquest, i també la solució per aturar-lo.

"Per manifestar la nostra oposició a la construcció de la unitat immobiliària de 32.000 metres quadrats al centre del poble. Aprofitament l'altaveu que ens dona la campanya electoral per demanar al comú que tingui enllestits els informes de càrrega el més aviat possible."
Miquel Moliné, candidat de PS SDP

Ciutadans Compromesos i Demòcrates busca millorar la qualitat de vida dels massanencs. Es basen en tres projectes concrets. Alguns dels quals ja s'han fet públics, com la creació de la vorera de la Massana fins a Erts, que ja s'ha començat i la millora dels revolts per poder circular amb més seguretat fins a l'estació de Pal. Una altra mesura que consideren important i que a més asseguren que és de fàcil implementació, és l'ampliació de les freqüències dels busos.

"La línia que puja des d'Andorra la Vella fins a Arinsal que passa per la Massana, i ara actualment quan el vols agafar i anar a Arinsal està molt saturada. Per tant, si posen més freqüència de busos millorarà la qualitat de vida dels massanencs."
David Montané, candidat de CC+Demòcrates 

Amb aquestes propostes, expliquen, es contribueix també a la mobilitat sostenible. 

Tota la informació relacionada amb les eleccions, la trobaràs a andorradifusio.ad/eleccions

Informa: Maria Lucena
Imatges: Fernando Montero

Comparteix:

Parròquies