L'aliança socialdemòcrata a Andorra la Vella prioritza la regulació de l'habitatge, Andorra Endavant reclama potenciar l'atenció domiciliària a la gent gran, Concòrdia aposta per una digitalització eficient de l'administració i Demòcrates i Liberals volen potenciar la riquesa cultural de Santa Coloma

www.andorradifusio.ad

A Andorra la Vella, la coalició d'esquerres recalca que cal regular la situació de l'habitatge. Andorra Endavant vol potenciar l'atenció a la gent gran i Concòrdia advoca per digitalitzar l'administració amb millores salarials i professionals pel personal. Demòcrates i Liberals volen difondre la riquesa cultural de Santa Coloma i la Margineda. 

Santa Coloma i la Margineda tornen a ser protagonistes per a Demòcrates i Liberals a Andorra la Vella. Ens citen al jaciment arqueològic medieval que volen visibilitzar encara més, tot senyalitzant un circuit que passi per l'assentament i l'enllaci amb l'església romànica de Santa Coloma i els frescos de l'Espai Columba, el pont de la Margineda i l'església de Sant Vicenç d'Enclar

"Un espai de repòs, cultural i històric perquè tots els ciutadans i també hem d'aconseguir que això es converteixi en un centre per un turista que busca aquest tipus d'activitat més cultural."
Conxita Marsol, candidata de Demòcrates+Liberals

La voluntat és tenir tota la zona condicionada entre l'estiu i la tardor. Una de les prioritats per Andorra Endavant és atendre i acompanyar la gent gran i per això la seva candidata a la parròquia ha visitat el Casal Calones, on van a dinar cada dia entre 50 i 60 persones. Pensa que és essencial potenciar serveis com aquest, que generen molt de caliu i companyia. 

"Sobretot l'atenció domiciliària és molt important, perquè que la persona gran es pugui quedar a casa és el millor. El seu entorn és on ha viscut tota la vida i haver de marxar és un trauma."

Elisa Muxella, candidata d'Andorra Endavant

Reitera que és fonamental crear sinergies entre generacions, per exemple, organitzant trobades entre persones grans i infants que puguin patir soledat. Una estratègia essencial per combatre aquest sentiment i enfortir els lligams emocionals. 

Ja s’acosta el dia decisiu i l'aliança progressista a Andorra la Vella va organitzar ahir l'acte final de campanya. Van ressaltar que fa 12 anys que Demòcrates està al Govern i moltes de les propostes que ara esmenten, ells fa anys que les proclamen. Posen d'exemple la necessitat de regular el mercat de lloguer. 

"Els nostres amics de DA han estat anys i panys creient que això es regulava tot sol i malauradament ara es veu que no és així. Crec que s'ha d'intervenir, i es pot fer a molts nivells i no cal que tot sigui una iniciativa pública, sinó que poden ser iniciatives públicoprivades."
Joaquim Miró, candidat de PS SDP +

Una altra opció és que fer que els comuns tinguin una superfície alliberada més important. Amb tot, confien en la possibilitat de tornar a ser els escollits. Des de Concòrdia aposten per una digitalització ben organitzada i planificada a l'administració pública. 

"I això s'ha de fer amb uns plans a mig i llarg termini, com a mínim a 10 anys vista, i s'ha de fer transversal perquè els ministeris treballin tots conjuntament, i no com passa a vegades en què cadascú va pel seu compte."
Miquel Clua, candidat de Concòrdia

Tenint en compte que s'hauran de repensar i reubicar llocs de treball que quedaran obsolets. Consideren fonamental que els funcionaris puguin avançar a nivell salarial i professional i que el nou executiu analitzi i doni continuïtat als projectes fets fins ara que resultin eficients, sense que s'hagi de començar de nou de forma sistemàtica. 

Tota la informació relacionada amb les eleccions, la trobaràs a andorradifusio.ad/eleccions 

Informa: Laura Cugat
Imatges: Pere Besolí 

Comparteix:

Parròquies