Andorra Endavant diu que cal frenar la construcció, mentre l'aliança socialdemòcrata aposta pel museu nacional, Concòrdia per un viver d'empreses i Demòcrates i Liberals per més parcs públics

www.andorradifusio.ad

Andorra Endavant reitera la necessitat de frenar la construcció i el creixement urbanístic tenint en compte els recursos naturals i la tensió del mercat del lloguer. La resta de candidatures d'Andorra la Vella anomenen diferents projectes: l'aliança socialdemòcrata aposta pel Museu Nacional, Concòrdia defensa crear un viver d'empreses i Demòcrates i Liberals una nova zona de repòs.

Un museu nacional amb un gran centre cultural que inclogui també la biblioteca nacional. Aquesta és la proposta de la coalició d'esquerres per als terrenys on s'ubicava l'antiga seu del COEX. Una iniciativa que fa molt temps que s'arrossega, la del museu nacional, que l'anterior executiu no ha tirat endavant. De fet, aquest espai també l'havia sondejat la majoria comunal per ubicar-hi el multifuncional

"S'ha parlat del multifuncional per anar en tants indrets que al final no va enlloc. El multifuncional està penjat i no tenim espai per encabir-lo, cosa que s'hauria de fer en un espai públic."
Marian Sanchíz, candidata de PS SDP +

Des de l'aliança d'esquerres creuen que s'hauria de pensar més amb la població a l'hora de construir i menys amb projectes faraònics de cara als turistes. 

Concòrdia ha fet l'acte d'aquest dimarts davant del terreny a on ara mateix hi ha camps i la zona de pràctiques per tenir el permís de conduir a la Margineda. Una ubicació a on es farà un centre comercial i a on la formació també hi voldria encabir un viver d'empreses tecnològiques. Per fer-ho, opinen que calen més facilitats en els tràmits. 

"Immigració i societats són dos tràmits que estan molt ancorats a l'antiga forma de treballar. Nosaltres volem adaptar-los perquè les empreses puguin aterrar a Andorra o perquè els andorrans que vulguin fer una empresa tecnològica, puguin emprendre."
Martí Alay, candidat de Concòrdia

Alay destaca que hi ha una demanda creixent per desenvolupar projectes a Andorra, no tant per l'atractiu fiscal sinó com a terra d'oportunitats. Santa Coloma també va ser la protagonista aquest dilluns d'una reunió de poble organitzada per Demòcrates i Liberals. Considerada un dels pulmons de la parròquia amb un gran potencial, es va destacar la voluntat de crear una zona de passeig amb un destacat contingut patrimonial. 

"Continuarem millorant Santa Coloma, a on farem una espècie de parc amb el jaciment, amb la roureda i el pont i l'església de la Margineda. Farem un parc important, un parc de repòs."
Conxita Marsol, candidata de Demòcrates+Liberals

Precisament, ara s'està elaborant el projecte de passarel·la que anirà per sobre el jaciment arqueològic i que el comú s'encarregarà de construir. Des d'Andorra Endavant, també van organitzar aquest dilluns una trobada oberta a tothom on es va posar èmfasi en la necessitat de fer polítiques en sintonia amb la cura del medi ambient fent costat a la població que té dificultats per accedir a l'habitatge, per exemple, amb subvencions. Pensen que el Govern ha anat en direcció contrària i que cal canviar-ho. 

"I això per nosaltres és prioritari. Prioritari parar la construcció com s'està fent ara d'habitatges de luxe i, en canvi, falten habitatges normals."
Elisa Muxella, candidata d'Andorra Endavant

Afegeix que també cal cuidar zones deixades de la parròquia en comptes d'apostar per projectes com les fonts de la plaça de la Rotonda.

Tota la informació relacionada amb les eleccions, la trobaràs a andorradifusio.ad/eleccions

Informa: Laura Cugat-Ariadna Guiu Vila 
Imatges: Pere Besolí-Nil Forcada

Comparteix:

Parròquies