Els candidats voten en una jornada electoral amb una elevada participació a Andorra la Vella

www.andorradifusio.ad

Ritme constant i amb un pic d’aglomeracions cap al diumenge al migdia al Centre de Congressos d’Andorra la Vella, la seu electoral habitual de la parròquia. Estan cridades a les urnes unes 600 persones més que ara fa quatre anys, en total 8.693, i tenint en compte l’alt volum de vot judicial, es preveu que la participació pugui augmentar respecte els darrers comicis generals. Entren en joc quatre candidatures i s’espera un frec a frec entre l’aliança Demòcrates i Liberals i la coalició progressista. 

L’ambient d’electors ha anat in crescendo des de primera hora del matí a la seu electoral d’Andorra la Vella. La primera votant d’una de les dues sales habilitades ha estat justament una excompanya de la casa. Meri Picart explica la importància anar a votar. "Un dia on podem donar tots la nostra opinió. Hem de participar en el futur i el perquè del país".

Una jornada de molts nervis i emoció, ja sigui per als que voten per primera vegada, com per als que porten anys fent-ho. És el cas de la Sara Gómez, que són els seus primers comicis. "Serà el nostre futur i necessitem tenir uns representants que facin el bé per nosaltres". Un dels més veterans, Josep Francesc Rodríguez, esmenta quins són els principals problemes al Principat. "Si volem canviar les coses hem de votar. Una de les coses més complicades que tenim són les jubilacions, però no ens podem queixar".

Els candidats a les llistes territorials celebren l’alt volum de vot judicial que ha tingut la parròquia, la meitat del total de participació d’ara fa quatre anys, i animen a l’electorat a seguir votant. Es preveu una jornada intensa i amb un frec a frec important. 

"Esperem que la cosa vagi de frec a frec perquè si no voldrà dir que no tindrem els resultats que esperem tenir."
Joaquim Miró, candidat de PS SDP +

"El poder el té el poble i la manera de demostrar-ho és anant a votar i, per tant, estic molt contenta perquè hi hagi moltíssima gent."
Elisa Muxella, candidata d'Andorra Endavant 

"Tenim molt bones sensacions. De fet, creiem que podem ser l'àrbitre d'Andorra la Vella. Esperem que aquest frec a frec el trenqui Concòrdia i realment poder estar allà. Al final es guanya per un vot."
Martí Alay, candidat de Concòrdia

"El que sí que està clar és que hi ha incertesa. Som 4 candidatures, i sobretot dues d'elles no s'han presentat mai i, per tant, hem de veure com funcionaran i com respondrà."
Conxita Marsol, candidata de Demòcrates+Liberals

La trajectòria de Marsol com a cònsol major de la parròquia durant 7 anys es creu que pot influir. Totes les cartes estan en joc. 

Informa: Laura Cugat
Imatges: Pere Besolí

Comparteix:

Parròquies