Concòrdia d'Andorra la Vella proposa igualar el temps de baixa dels progenitors amb un topall de salari, mentre Demòcrates i Liberals volen crear una entrada a la parròquia ben equipada amb el museu nacional

www.andorradifusio.ad

Fer que els dos progenitors que acaben de tenir un nadó tinguin el mateix temps de baixa amb un límit de salari en el cas del segon membre. Concòrdia d'Andorra la Vella busca així potenciar la igualtat controlant l'impacte en la seguretat social. Des de Demòcrates i Liberals aposten per instaurar el museu nacional al terreny de davant el Govern amb jardins i espais públics, convertint-lo en l'entrada de la parròquia. 

Per estimular la natalitat, aconseguir un equilibri més important en la gestió de les cures i allargar l'estada amb el nadó, Concòrdia opta per aplicar els quatre mesos de baixa en ambdós progenitors, fent que puguin ser consecutius i exceptuant la lactància. En ampliar el marge de temps en el segon membre, proposen una mesura ajustada en l'àmbit salarial per equilibrar l'impacte que s'enduria la CASS

"Que el permís sigui de màxim el salari mitjà interprofessional com a primer pas perquè sabem que és un tema difícil i que la CASS està invertint molts diners en aquest benefici social que podríem aconseguir tots els progenitors."
Martí Alay, candidat de Concòrdia

S'emplacen a analitzar-ho posteriorment per veure si es podria arribar aplicar una cobertura total en tots dos casos. L'objectiu és convertir el terreny comunal que hi ha davant de l'executiu en l'entrada de la parròquia equipant-lo amb el museu nacional, zones enjardinades, possibles aparcaments a la part de sota i una connexió amb la plaça del Poble. 

"Ha de ser un espai, una construcció sostenible que respiri i que doni vida, que estigui envoltada de places, jardins i espais públics i que englobi no sols el museu nacional en sí, sinó també un espai per creadors."
Conxita Marsol, candidata de Demòcrates+Liberals

I és per això que hi hauria una part d'exposicions temporals per a tots ells, però també una de permanent per compartir i visibilitzar la història del país. Un projecte que voldrien que fos una realitat la propera legislatura. 

Informa: Laura Cugat

Imatges: Pere Besolí 

Comparteix:

Parròquies