Concòrdia aposta per un urbanisme concentrat a Sant Julià

www.andorradifusio.ad

Desè dia de campanya a Sant Julià amb un ball de retrets a Demòcrates. Concòrdia critica el model urbanístic actual i aposta per concentrar la construcció. La coalició progressista reitera la manca d'actuacions del Govern d'Espot a la parròquia. 

El model urbanístic del país és erroni i s'ha de canviar d'arrel si volem conservar el medi natural. Així de clar és Concòrdia que acusa el Govern demòcrata de voler solucionar un problema que ells mateixos han creat. Diuen que s'ha de treballar amb els comuns per fer uns plans d'urbanisme més restrictius. És a dir, que si s'ha de construir, que sigui al centre i no pas a les muntanyes. També aposten per un estudi que determini les infraestructures necessàries a cada parròquia. 

"Evidentment són urbanitzacions que necessiten serveis públics com poden ser l'aigua, l'enllumenat...Per ser molt més eficients hem de definir molt millor quines són les categories del sol. Per tant, les urbanitzacions haurien d'estar en zones més concretes i no tant descentralitzades."
Pol Bartolomé, candidat de Concòrdia+Desperta Laurèdia

Posició contrària la de Demòcrates i Liberals, que s'erigeixen com l'única opció capaç de solucionar el problema de la construcció. Així ho van expressar a la cinquantena de persones que es van reunir ahir a la sala Sergi Mas. Demanen la confiança dels lauredians per poder lluitar per la parròquia al Consell General. Tot i veure's com una candidatura forta, creuen que el peix no està venut i que la clau estarà en el votant d'Unió Laurediana. 

"Tant de bo, puguem convèncer el màxim de ciutadans i ciutadanes per Sant Julià per Laurèdia, però no hi haurà res decidit fins diumenge. No ens veiem afavorits, al revés, ens veiem amb molt més respecte i moltes ganes."
Helena Mas, candidata de Demòcrates+Liberals+I

Hipòcrites és la paraula que ha fet servir Andorra Endavant per descriure les actuacions del Govern amb la gent gran. I és que els candidats lauredians, amb Carine Montaner, han visitat aquesta tarda la Llar de Lòria per explicar les seves propostes en matèria de salut. Primer de tot, aposten per la implantació imminent del tercer pagador. També demanen un referèndum per decidir si s'ha de mantenir la via preferent. Creuen que no està funcionant i que està carregant el sistema sanitari i les urgències. 

"Deixar una mica el sistema antic i fer que la persona no hagi d'anar primer al metge de referència. Què fem amb això? Guanyar que a l'hospital les urgències estiguin més ufanes."
Adolf Vilanova, candidat suplent d'AE

Per últim, la coalició de PS i SDP + es mostren preocupats per la salut del comerç lauredià. Critiquen Demòcrates per no haver pensat en la parròquia els últims quatre anys i Desperta Laurèdia, el soci de Concòrdia, per no haver fet res pel sector des de l'oposició comunal. Si guanyen, es comprometen a portar esdeveniments de renom que ajudin a donar vida els comerciants. 

"Vincular tot el que són els espectacles culturals que es desenvolupaven a la parròquia amb el sector de la restauració. El Mos i Òpera que combinava una activitat que es feia a Sant Julià amb donar força i vida al sector de la restauració."
Josep Roig, candidat de PS SDP +

Creuen necessari també unir el ministeri de Turisme amb el de Comerç per sumar sinergies.

Tota la informació relacionada amb les eleccions, la trobaràs a andorradifusio.ad/eleccions.

Informa: Òscar Serrano
Imatges: Sergi Linares

Comparteix:

Parròquies