Concòrdia proposa apujar les cotitzacions de les empreses amb més accidents laborals, mentre Demòcrates i Liberals aposten perquè l'Institut de Música es converteixi en el primer centre a emetre titulacions oficials

www.andorradifusio.ad

Ampliar la seguretat jurídica de les persones subcontractades i apujar les cotitzacions de les empreses amb més accidents laborals. Són algunes de les propostes de Concòrdia a Andorra la Vella en matèria de treball. Des de Demòcrates i Liberals aposten perquè l'Institut de Música emeti titulacions oficials, primer pas per a un conservatori. 

Per evitar abusos, Concòrdia proposa ampliar la protecció jurídica dels treballadors subcontractats. En matèria laboral, també defensen la necessitat d'apujar les cotitzacions a la seguretat social d'aquelles empreses que registrin més accidents laborals, sent Andorra un país amb una ràtio molt més elevada que els territoris veïns. 

"Incentivaria a les empreses a reforçar les mesures de seguretat i higiene laboral. Si tenen unes ascensions més importants i una cotització més important, per lògica es cuidaran més de tots els aspectes que la llei ja desenvolupa."
Miquel Clua, candidat de Concòrdia 

I afegeix que cal potenciar els moviments sindicals i donar-los més seguretat jurídica perquè la població no tingui por a mobilitzar-se. Demòcrates i Liberals se centren en l'àmbit musical, defensant el conveni que s'està preparant entre el comú i el Govern perquè l'Institut de Música de la Llacuna esdevingui el primer centre oficial on es puguin emetre títols homologats, també a l'exterior. 

"Notem aquesta mancança i per això, el primer pas és utilitzar els centres del país de música per fer aquest primer pas per tenir centres homologats i després evidentment, i per això ho portem al programa, crear el conservatori nacional."
Alain Cabanes, candidat de Demòcrates+Liberals

Sense tancar la porta que el mateix Institut de Música es converteixi en conservatori, un projecte que pensen que s'haurà de treballar amb les institucions musicals del país. 

Tota la informació relacionada amb les eleccions, la trobaràs a andorradifusio.ad/eleccions.

Informa: Laura Cugat
Imatges: Pere Besolí

Comparteix:

Parròquies