Demòcrates+Acció ressalta la necessitat d'un cementiri interconfessional, PS SDP + destaca les energies renovables i Concòrdia vol una major coordinació en els actes culturals

www.andorradifusio.ad

PS SDP + creu que s'ha d'invertir més en energies renovables. Concòrdia vol que hi hagi una coordinació més gran en l'agenda cultural. I Demòcrates+Acció destaca la necessitat del cementiri interconfessional que es farà en la propera legislatura.

La candidatura territorial de la coalició d'esquerres aposta per anar cap a un futur més sostenible en l'àmbit energètic. Per PS SDP + hi ha opcions que s'haurien de plantejar com poder usar l'aigua calenta que hi ha a la parròquia per a la xarxa de calor que té FEDA. Consideren que s'ha d'actuar al més aviat possible per frenar i a ser possible revertir l'escalfament global que pateix el planeta. També és una qüestió de sobirania ja que així es dependria molt menys de l'energia que es compra a Espanya i França.

"El que nosaltres proposem a nivell de parròquia d'Escaldes és aprofitar la font de calor que suposa l'aigua calenta d'Escaldes i la seva geotèrmia per embrancar-la a la xarxa de calor de FEDA i fer més sostenible el consum d'energia."
Elisabet Zoppetti, candidata de PS SDP

Concòrdia celebra que un país petit com és Andorra tingui una gran varietat d'actes culturals, fet que suposa una riquesa molt important per a la societat. Però voldria que no es solapessin i que hi hagués més coordinació entre Govern, comuns i les entitats que treballen en aquest àmbit a l'hora de planificar-los. Això passa segons Concòrdia per la reformulació de la pàgina web agenda.ad que és la que dona més visibilitat a aquests esdeveniments. Així, a més, es podria fer que hi ha hagués més visitants als actes.

"I transformarem el portal web de l'agenda.ad perquè els programadors públics i els privats l'utilitzin i sigui una eina per a promocionar tota la cultura tant pels que som del país com pels que ens visiten."
Lara de Miguel, candidata de Concòrdia

Salomó Benchlluch, candidat suplent de la llista territorial de Demòcrates+Acció ha destacat la necessitat d'un cementiri interconfessional. Aquesta iniciativa es durà a terme la propera legislatura i ha de servir per poder donar resposta a les necessitats de les diferents confessions religioses en aquest àmbit. A l'abril es començarà a treballar com es poden compaginar aquestes diferents sensibilitats.

"Estem en aquest punt d'intentar conèixer ben bé les especificitats. En el cas del jueu i del musulmà s'ha d'enterrar a la terra, no serveixen els nínxols. És a dir, que hi ha unes normes molt específiques".
Salomó Benchlluch, candidat suplent de Demòcrates+Acció

Salomó Benchlluch creu que és una mostra que s'està avançant en el diàleg entre religions i el respecte mutu.

Tota la informació relacionada amb les eleccions, la trobaràs a andorradifusio.ad/eleccions

Informa: Pere Moliné
Imatges: Jordi Seabra

Comparteix:

Parròquies