Demòcrates i Liberals d'Andorra aposten per una agència tributària única, mentre que la coalició d'esquerres vol més zones verdes i Concòrdia potenciar el català

www.andorradifusio.ad

Demòcrates i Liberals d'Andorra també aposten per una agència tributària única que concentraria esforços a tots els nivells. Per la seva banda, l'aliança socialdemòcrata defensa la necessitat de crear una àrea verda a l'antiga plaça de la caserna de Bombers, mentre que Concòrdia defensa que és urgent potenciar l'ús del català. 

Crear una agència tributària única amb ubicació preferent a Andorra la Vella. Una proposta que no és exclusiva de Demòcrates i Liberals, però que esdevé un dels seus pilars amb la voluntat d'agilitzar i facilitar els tràmits. Un projecte que ja fa temps que és sobre la taula i que és clau treballar-lo amb els comuns, tot respectant els respectius tributs. 

"La llei no els permet pujar d'un màxim però dins d'aquest màxim pots establir el tipus que vulguis i cada comú els té fixats. Des del meu punt de vista, això és el primer que s'haurà de respectar si volem consens dels comuns."
Conxita Marsol, candidata de Demòcrates+Liberals

Marsol ha reiterat que en cap cas volen apujar la pressió fiscal, exceptuant l'increment progressiu de les cotitzacions de la seguretat social per garantir la sostenibilitat de les pensions. Des de la coalició d'esquerres proposen repensar la plaça de l’antiga caserna de Bombers convertint-la en una zona verda i amb espais per als infants. Creuen essencial reconsiderar el nou projecte de construir un edifici amb dependències d’Andorra Telecom, després que el de The Cloud quedés descartat.

"Malauradament tornaríem a fer una mica més de totxo aquí a la parròquia. Quan veig aquest passeig peatonal, que està molt bé, podria ser una zona pública verda que estaria molt millor que no fer un edifici aquí."
Joaquim Miró, candidat de PS SDP +

Miró afegeix que també és indispensable embellir i arreglar zones perifèriques del centre, així com de Santa Coloma. El català és el protagonista de la iniciativa que exposa Concòrdia. Pensen que la llengua oficial està molt infrautilitzada, sobretot en els sectors que treballen de cara el públic, i creuen que és urgent revertir aquesta situació aportant accions legislatives que van més enllà de les campanyes de conscienciació que s'han fet fins al moment. 

"Quan la gent renova el permís de treball i sojorn, que en la primera renovació com a mínim tinguin el nivell A de català, que és un català oral en què tothom pot accedir fàcilment."

Miquel Clua, candidat de Concòrdia

Un aprenentatge que hauria d'entrar dins les jornades laborals, tot ajudant les empreses a fer-ho possible procurant generar el mínim impacte en la seva productivitat.

Tota la informació relacionada amb les eleccions, la trobaràs a andorradifusio.ad/eleccions

Informa: Laura Cugat
Imatges: Pere Besolí 

 

Comparteix:

Parròquies