Demòcrates i Liberals a Andorra la Vella i per la seva banda Concòrdia es veuen amb opcions de guanyar, mentre l'aliança socialdemòcrata aposta per incentivar instal·lacions esportives com l'estadi Comunal 

www.andorradifusio.ad

La coalició d'esquerres a Andorra la Vella aposta per potenciar l'estadi Comunal sense ubicar-hi el multifuncional. Demòcrates i Liberals, així com Concòrdia tanquen campanya amb l'esperança de guanyar.

 

Una de les prioritats per a Andorra Endavant és atendre i acompanyar la gent gran i per això la seva candidata a la parròquia va visitar ahir el Casal Calones, on van a dinar cada dia entre 50 i 60 persones. Pensa que és essencial potenciar serveis com aquest, que generen molt de caliu i companyia. 

"Sobretot l'atenció domiciliària és molt important, perquè que la persona gran es pugui quedar a casa és el millor. El seu entorn és on ha viscut tota la vida i haver de marxar és un trauma."
Elisa Muxella, candidata d'Andorra Endavant

Reitera que és fonamental crear sinergies entre generacions, per exemple, organitzant trobades entre persones grans i infants que puguin patir soledat. L'aliança socialdemòcrata ressalta la importància de l'esport com element de salut i integració social i cultural. Defensen que cal potenciar les instal·lacions esportives i, en la mesura que es pugui, gestionar-les de forma conjunta. Destaquen l'Estadi Comunal Joan Samarra, on creuen que s'ha de continuar invertint per mantenir-lo de forma eficient. No hi veuen aquí el multifuncional. 

"Un projecte important i gran que estaria molt bé, però la veritat és que no l'acabo de veure aquí. I jo crec que estaríem un parell o tres d'anys com a mínim sense aquesta instal·lació, que falta fa que estigui oberta. Preferim, i sempre ho hem dit des del primer dia, que estigui en un espai públic."
Joaquim Miró, candidat de PS SDP +

Concòrdia fa balanç de la campanya electoral. Tot i estrenar-se en uns comicis, es veuen amb possibilitats de guanyar a la parròquia. El seu objectiu central és defensar el programa al Consell General, fent que el parlament torni a ser la base de la presa de decisions polítiques. 

"Si tu entres com a regenerador, l'últim que pots fer és pactar amb qualsevol de les forces majoritàries. El nostre rol és que el programa electoral el traslladem a aquesta cambra (Consell General) i que totes les lleis que surtin, ho facin en concordança amb els nostres ideals."
Martí Alay, candidat de Concòrdia

Entre totes les iniciatives, a Andorra la Vella ressalten la incubadora cultural al darrere de Casa de la Vall i el viver d’empreses, accions que creuen que incentiven el talent i les noves oportunitats a artistes i emprenedors. La candidata de Demòcrates i Liberals a la parròquia també fa valoracions de la campanya, que considera que ha estat intensa i molt dinàmica, amb diverses reunions de poble i una constant divulgació del programa. 

"Hem fet molt porta a porta, hem pogut parlar amb molts ciutadans i per nosaltres el balanç és positiu. Vas pel carrer i tenim bones sensacions i esperem que aquestes sensacions es traslladin el dia 2 d'abril a les urnes i puguem guanyar a Andorra la Vella"
Conxita Marsol, candidata de Demòcrates+Liberals

Ha notat una gran preocupació per la tensió que viu l'habitatge, però també per projectes més locals que marquen el dia a dia, com ara comptar amb més parcs. I ara, la mirada ja se centra en els resultats  que surtin de les urnes. 

Informa: Laura Cugat
Imatges: Pere Besolí 

Comparteix:

Parròquies