Demòcrates+Liberals, la candidatura vencedora a Andorra la Vella

www.andorradifusio.ad

Demòcrates i Liberals, guanyadors a Andorra la Vella amb un 32,77% dels vots. La participació en la parròquia ha arribat fins al 62,17%. Els taronges també han estat la candidatura nacional més votada.

Conxita Marsol i Alain Cabanes han aconseguit el 32,77% dels vots a la capital. Demòcrates+Liberals lideren en vots, seguits de PS Progressistes SDP + (29,56%), Concòrdia (23,13%) i Andorra Endavant (14,54%).

Canvi, per tant, de tendència respecte als comicis generals de fa quatre anys, quan D'Acord va ser la força més votada, seguida de Demòcrates+Independents per poc menys de 100 vots.

La candidata electa de Demòcrates+Liberals, Conxita Marsol, ha destacat la importància per als taronges de recuperar Andorra la Vella.

"Molt contenta. Recuperar Andorra la Vella és motiu de satisfacció per tots els que ens han fet confiança." [min 23,49]. Nosaltres hem tret pràcticament el mateix vot que sempre. Estic molt contenta i penso que ens ho mereixíem."
Conxita Marsol, candidata electa Demòcrates+Liberals

Per la seva banda, el candidat de PS Progressistes SDP +, Joaquim Miró, ha lamentat els resultats:

"Al final decebuts, evidentment. Tant pel que fa a Concòrdia com Andorra Endavant, que eren dues formacions que entraven noves, si un vot de càstig que hi podria haver hagut per la senyora Marsol o un vot en contra, s'ha dividit per tres i al final ha fet que guanyés ella."
Joaquim Miró, candidat de PS Progressistes SDP +

En clau nacional, la llista de Xavier Espot ha estat la preferida amb un 29,15% dels vots. Per darrere, han quedat PS Progressistes SDP + (26,37%), Concòrdia (19,18%), Andorra Endavant (16,82%), Liberals (4,99%) i Acció (3,51%). El 2019, els taronges no van ser la candidatura nacional més votada. Es va quedar a tan sols 12 vots de D'Acord.

En aquests comicis la participació a Andorra la Vella ha arribat al 62,17%, un 0,72% menys que al 2019. Hi han votat 5.405 persones de 8.693. Enguany, es cridaven 600 electors més a les urnes de la capital.

Informa: Judith Sáez

Comparteix:

Parròquies