Demòcrates i Liberals i la coalició progressista d'Andorra la Vella aposten per donar més suport als comerciants, mentre Concòrdia planteja crear estímuls fiscals que incentivin els mecenatges cap al tercer sector

www.andorradifusio.ad

Acompanyar i visibilitzar els comerciants i donar-los suport amb els lloguers elevats. Demòcrates i Liberals i la coalició progressista d'Andorra la Vella se centren avui a parlar de les necessitats del col·lectiu. Concòrdia proposa una reforma fiscal per afavorir els mecenatges cap al tercer sector. 

Crear estímuls fiscals per fer créixer les donacions dels privats cap al teixit associatiu cultural i social i les federacions esportives. Concòrdia fa aquesta aposta recalcant que tenim un tercer sector molt potent al país amb una important xarxa d'entitats que necessiten d'un suport més rellevant, per exemple, a través del mecenatge. 

"El que farem és augmentar la deducció de l'IRPF fins a un 40% per tal que aquests privats paguin menys impostos si col·laboren amb el tercer sector del país."
Martí Alay, candidat de Concòrdia 

En iniciatives com, per exemple, proves esportives, projectes educatius o culturals, com ara editar un llibre o patrocinar una exposició. Canviem de tema i anem cap al comerç que, per a Demòcrates i Liberals, és un motor molt important que hauria d'estar representat en un ministeri al costat de turisme. Pensen que és clau treballar al costat dels comerciants.  

"I acompanyar-los amb noves formacions en l'àmbit de tecnologies o vendes, sobretot de cara al petit comerciant. Nosaltres creiem que això és important i a tots els hem de donar els mitjans per poder-ho fer."
Conxita Marsol, candidata de Demòcrates+Liberals

Sobretot incentivant els punts de venda presencials per contrarestar l'onada digital. Amb tot, aposten perquè les associacions també entrin a formar part d'Andorra Turisme. I seguint parlant de comerciants, des de l'aliança socialdemòcrata recullen el neguit que tenen a l'hora d'afrontar els preus elevats dels lloguers. Creuen urgent i necessari regular la situació, tot aportant altres accions. 

"Necessitem tenir un registre de la propietat i necessitem tenir també un registre dels contractes de lloguer, no només d'habitatge, per les persones que treballen i que cada dia estan batallant per guanyar els diners per pagar no només el lloguer, sinó els productes i també el personal."
Marian Sanchíz, candidata de PS SDP +

Tenint en compte que als treballadors també se'ls ha apujat el salari, un pas endavant per als empleats, però que també implica més tensió per als responsables dels establiments.

Tota la informació relacionada amb les eleccions, la trobaràs a andorradifusio.ad/eleccions.

Informa: Laura Cugat 
Imatges: Pere Besolí 

Comparteix:

Parròquies