Demòcrates+Liberals+I compromet mig milió d'euros per la gossera

www.andorradifusio.ad

El mig milió d'euros de la gossera, la reunió de poble d'Andorra Endavant i Naturland són els temes principals que s'han tractat a Sant Julià de Lòria. Concòrdia es compromet a replicar el projecte dels pisos tutelats a tot el país. 

Demòcrates i Liberals han volgut pujar a la gossera per parlar de l'ampliació que començarà a mitjan 2023 i que estarà enllestida a principis de l'any vinent. Mig milió d'euros que serviran per donar resposta a l'augment de gossos abandonats els últims anys. L'objectiu és ampliar també les gàbies per assegurar el benestar animal. Cal destacar també que s'ha descartat un canvi d'ubicació per les facilitats que té l'actual a l'hora de fer-hi obres. 

"Pensem que l'emplaçament és adequat perquè ens dona la possibilitat de l'ampliació, que és el més important. Fer que puguin venir més gossos amb aquesta ampliació i que l'emplaçament ho permeti."
Joan Antoni León, candidat suplent de Demòcrates+Liberals+I 

Per la seva banda, Andorra Endavant va organitzar aquest divendres la seva reunió de poble amb una trentena d'assistents a la sala Sergi Mas on es van mostrar com l'alternativa necessària que ningú vol escoltar. Van parlar de la necessitat de fer un gir a Naturland i de crear un heliport a Fontaneda. Una alternativa al de Pal que serviria per dinamitzar la parròquia a cost zero per al Govern. I és que el que es va proposar és buscar un petit terreny a la zona i donar la concessió de la construcció a un privat que s'encarregaria també de la gestió. 

"L'heliport de Pal que va costar milions d'euros ha portat maldecaps per a Andorra. Nosaltres volem fer quelcom totalment diferent, volem evitar sorolls i malestar."
Bianca Martínez, candidata d'AE 

De gent gran ha parlat la coalició d'esquerres. Asseguren que si surten escollits, faran tot el possible per millorar la qualitat de vida dels padrins. Primer de tot, incrementaran les pensions més baixes per assimilar-les al salari mínim i en segon terme, revisaran el tercer pagador perquè entrin tots els serveis possibles. Troben inadmissible que després de 40 anys treballats, la pensió sigui tan ínfima que molts hagin de viure amb els fills i suposin, fins i tot, una càrrega familiar. 

"No els podem aparcar allà on sigui perquè no es poden valdre per ells. Han estat treballant toa la seva vida a Andorra, han estat cuidant els fills, fent pujant Andorra perquè ara no els hi donem serveis."
Francesca Anglada / Candidata de PS SDP +

Per últim, Concòrdia que se n'ha anat a l'altre extrem i ha mostrat el seu neguit pels joves. Estan convençuts que se'ls ha de fer partícips de la vida política i que cal escoltar les seves propostes. És per això que aposten per recuperar la figura de l'educador de carrer amb la col·laboració dels tècnics de joventut dels comuns. També demanaran l'ajuda de les escoles per inculcar la política des de petits. 

"Les polítiques que s'han pres han sigut massa a curt termini i hem de mirar una mica més enllà. Potser no es senten prou representats i trobo que es funció de la classe política apropar-los a la presa de decisions".
Raquel Sebastià, candidata suplent de Concòrdia + Desperta Laurèdia

Lamenten que molts estiguin totalment desconnectats del dia a dia del Consell General.

Tota la informació relacionada amb les eleccions, la trobaràs a andorradifusio.ad/eleccions.

Informa: Òscar Serrano 
Imatges: Sergi Linares

Comparteix:

Parròquies