Demòcrates i Liberals prioritzen fer realitat el centre d'atenció primària de Ciutat de Valls, Andorra Endavant se centra en l'augment de les pensions i Concòrdia defensa el català a l'hora d'anomenar grans esdeveniments 

www.andorradifusio.ad

Demòcrates i Liberals consideren prioritari que el centre d'atenció primària de Ciutat de Valls sigui realitat abans que acabi l'any. Andorra Endavant reclama apujar les pensions, també per a aquelles persones que tenen pisos en propietat, i Concòrdia defensa prioritzar el català quan es posi nom a esdeveniments.

Concòrdia torna a posar el focus en l'ús del català, aquest cop a l'hora de posar nom a grans cites i esdeveniments. Recalquen que la llengua és un element essencial de la nostra cultura i identitat i consideren que cal canviar la tendència actual en la qual no es té prou en compte. 

"Caure en aquesta hegemònia de l'anglès com si ens fes vergonya parlar la nostra llengua i dir les coses amb català. Per exemple el Shopping Festival. Hem de tenir la tendència d'anomenar les coses amb la nostra llengua."
Miquel Clua, candidat de Concòrdia 

Reiteren que s'ha de potenciar molt més l'ús del català en tots els àmbits, sobretot en aquelles feines que estan de cara al públic, però també per part de l'administració, ja que en aquest cas exerceixen un rol exemplar. 

Canviem de tema i ens movem a Ciutat de Valls i és que en qüestió de dies s'ha previst licitar el nou centre d'atenció primària que s'ubicarà a la planta baixa de l'edifici que hi ha a la placeta que rep el nom del barri. Un servei que l'aliança Demòcrates i Liberals considera primordial, tenint en compte les dificultats d'accés de la zona i la important presència de gent gran.  

"Ciutat de Valls és una de les zones més densificades a nivell de població de la parròquia d'Andorra la Vella, i aquest centre de salut penso que és molt necessari i molt important, i tots els veïns ens ho reclamen. Ens hem retrassat però aquest cas és el més clar que ha estat conseqüència de la pandèmia."
Conxita Marsol, candidata de Demòcrates+Liberals 

Pressupostat per 400.000 euros, la previsió és començar les obres a l'estiu. Les activitats extraescolars que s'hi desenvolupen es reubicaran a altres instal·lacions

La candidata d'Andorra Endavant a la parròquia ha visitat la casa pairal d'Andorra la Vella per recollir el neguits dels padrins i padrines, que en molts casos passen per les pensions. Fa 8 anys que denuncia la següent situació: 

"La gent amb una pensió molt baixa, de 500 o de 600 euros, no poden tenir un plus fins al salari mínim si tenen el pis en propietat."
Elisa Muxella, candidata d'Andorra Endavant 

Reclama que en tots els casos s'arribi, d'entrada, al salari mínim i que per combatre la soledat, es creïn espais i programes intergeneracionals. 

Informa: Laura Cugat 
Imatges: Pere Besolí 

Comparteix:

Parròquies