La importància del català i renegociar la concessió del transport públic centren la jornada a Encamp

www.andorradifusio.ad

A Encamp, des d'Units per al Progrés+Demòcrates i Independents Maria Martisella parla de la importància del català. Des de PS+Agrupament Encampadà es vol renegociar la concessió del transport públic.

Maria Martisella d'Units per al Progrés+Demòcrates i Independents diu que la seva formació defensa la identitat d'una societat plural i diversa en què el català i les arrels han de fer-se valer en el teixit social i empresarial. per això a banda de seguir impulsant els cursos de català volen que les residències vagin vinculades a la condició d'aprendre català per així assegurar el seu coneixement. 

"Promourem que les persones de fora i vinguin a viure a Andorrra aprenguin la llengua i se sentin arrelats."
Maria Martisella, candidata d'UP+Demòcrates+I

Aquest divendres Maria Martisella junt a Jordi Torres amb qui esperen entrar al Consell, la resta de llista territorial i el candidat nacional Carles Ensenyat han acomiadat els actes de campanya al Tremat. 

Davant el ministeri de Cultura les candidates de PS+Agrupament Encampadà Susagna Venable i Marta Pujol demanen que siguin les institucions les primeres a defensar el català eliminant anglicismes dels esdeveniments com 'mountain festival o 'selected' i buscar fórmules que situïn Andorra com a l'únic país que té el català com a llengua oficial. 

"Tornar a posar noms en català, la part més grossa en català i la resta fer-ho amb altres idiomes que els visitants ho puguin entendre, però que la part principal sigui en català."
Susagna Venable, candidata de PS+Agrupament Encampadà 

Creuen que si es demana a les empreses que compleixin les normes, les institucions han de ser les primeres a  donar exemple.

Tota la informació relacionada amb les eleccions, la trobaràs a andorradifusio.ad/eleccions 

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Kevin Ribeiro 

Comparteix:

Parròquies