El model de país, el protagonisme de Grifols i el patrimoni romànic centren la campanya a Ordino

www.andorradifusio.ad

PS més Ordino creu que el model immobiliari és incompatible amb la consideració de reserva de la biosfera, mentre que Andorra Endavant reconeix que Grifols està centrant la campanya. Per la seva part, les candidates d'Acció més Demòcrates i Liberals anuncien mesures per conservar el patrimoni romànic. 

El model actual de país exemplifica l'esquizofrènia de les accions del Govern, segons el número u de la llista de PS més Per Ordino. Assegura que és incompatible ampliar a tot el país la candidatura de reserva de la biosfera, una consideració que ja té Ordino, quan el volum de construcció és més intens que mai. L'exemple és, precisament, la parròquia on aspiren a guanyar.

"Un lloc declarat i escrit com a reserva de la biosfera a la UNESCO i just a darrere, teniu l'exemple de construccions més cares que hi ha a Ordino de 10.000 euros el m2. Aquí teniu la dicotomia. D'una banda, preservem i de l'altra, malbaratem i maltractem el nostre paisatge i el nostre entorn."
Joan Miquel Armengol, candidat de PS+Per Ordino

Defensen que abans de considerar nous projectes urbanístics cal establir quin és el model de país que es vol i avancen que, en cas de guanyar, lluitaran per aplicar mesures contundents, com ara establir moratòries per als nous projectes de construcció.

Andorra Endavant va presentar anit els candidats parroquials a Ordino, acompanyats de la número u de la llista nacional, Carine Montaner. Es reivindiquen com una alternativa al marge dels partits tradicionals, amb una nova fórmula de fer política, més pròxima a la gent i sense condicionants. Reconeixen que el tema de Grifols centra la campanya, tot i que no deixen de banda altres prioritats, com ara l'habitatge.

"Grifols està agafant també molta part del que és la campanya i ens estem oblidant que el punt important de la campanya és l'habitatge. Sense l'habitatge no tenim treballadors i sense el treballador el país no continua."
Jordina Bringué. Candidata d'AE

Qualifiquen molt positivament el desenvolupament de la campanya i el retorn que estan tenint dels electors. De fet, veuen factible superar les expectatives que els donen les enquestes.

El patrimoni romànic de la parròquia ha de ser conservat i rehabilitat. La coalició entre Acció Comunal, Demòcrates i Liberals avança els plans per continuar la preservació de monuments, sobretot com aquest, l'església de Sant Martí de la Cortinada. Durant els darrers quatre anys s'han fet obres per preservar espais com ara la mola i la serradora de Cal Pal i l'església de Sornàs.

"Nosaltres seguirem rehabilitant i restaurant les esglésies de la parròquia. Especialment, l'església de Sant Martí de la Cortinada, perquè és una església del segle XII, romànica i que forma part de la candidatura a la UNESCO."
Berna Coma, candidata d'ACO+Demòcrates+Liberals

Mostrar aquest patrimoni als més joves i el llegat que acull és cabdal per tal de conscienciar sobre la història del país.

Tota la informació relacionada amb les eleccions, la trobaràs a andorradifusio.ad/eleccions

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: Andreij Cristancho

Comparteix:

Parròquies