Ordino és la parròquia on més s'ha utilitzat el vot judicial

www.andorradifusio.ad

Ordino ha estat la parròquia on més s'ha utilitzat el vot judicial. Un 30% d'electors s'ha decantat per aquesta opció.

A les nou en punt, just quan s'obria el col·legi, Anna Caterina Saqueiro es convertia en la primera ordinenca a votar. I com a curiositat, també va ser la primera a exercir el seu dret a vot a les eleccions del 2019.

620 persones han utilitzat el vot judicial. Per a alguns ha estat l'estrena en unes eleccions. "Estic molt contenta perquè he vingut exprés de França i estic contenta de donar la meva opinió.", ha explicat la Julià Canut.

Per a altres la d'aquest diumenge ha estat una més de les moltes eleccions viscudes. "Bastants o moltes, però ja no recordo la primera vegada", detalla Núria Solsona.

Entre els candidats es destaquen les bones perspectives de participació. Berna Coma, candidata d'ACO+Demòcrates+Liberals, ha explicat que al 2019 ja hi van haver xifres molt elevades i espera que aquest any es repeteixi. 

"Pot ser que sigui una molt bona participació. Com dius, el 2019 ja hi va haver xifres elevades i penso que està molt bé. És important que la gent vingui a votar i puguin escollir els seus representants al Consell General."
Berna Coma, candidata d'ACO+Demòcrates+Liberals

"Penso que pel fet de convocar aquestes eleccions el diumenge de rams també ha tingut un impacte en molta gent que volia marxar i ha fet el vot judicial."
Joan Miquel Armengol. Candidat PS+Per Ordino

"Nosaltres ho hem dit des del principi, que tindriem gent que no vol mostrar-se per por i ho estem veient als vots judicials que hi ha molta participació."
Jordina Bringuè, candidata d'AE

Els candidats han fet una última crida a la participació.

Informa: Joan Antoni Sarmiento
Imatges: Andreij Cristancho

Comparteix:

Parròquies