Els partits es comprometen a col·laborar en la construcció de la residència universitària

www.andorradifusio.ad

A Sant Julià, la residència universitària és un compromís compartit. Totes les formacions coincideixen en la necessitat de col·laborar amb el comú per tirar-la endavant. La coalició progressista també ha donat la seva paraula que dotarà la universitat de més recursos per diversificar-la.

Per tenir una universitat competitiva i atractiva no s'ha d'invertir només a construir una residència nova, que també, sinó que cal fer una aposta clara i diversificar la oferta educativa. Un ventall encara molt petit i, en molts casos, massa enfocat en les necessitats del país. Per a PS SDP +, cal repensar el model i dotar pressupostàriament l'entitat per oferir més carreres i més diverses. Proposen reunir-se amb els col·legis professionals i amb el sector empresarial per veure què pot tenir més sortida de cara a futur. 

"És bo tenir les eines que ens permetin veure quina és la necessitat del mercat i aquí tenim associacions d'empresaris i associacions professionals que poden fer recomanacions al voltant d'aquesta qüestió."
Josep Roig, candidat de PS SDP +

Concòrdia pensa que en el futur cal redactar un pla nacional d'educació que plasmi quins són els objectius a curt, mitjà i llarg termini de l'ensenyament superior i la formació professional. Aposten per enfortir la Universitat d'Andorra i obren la porta a limitar l'arribada d'entitats educatives estrangeres. Coincideixen amb la coalició progressista en la necessitat d'ampliar l'oferta i adaptar-la a les necessitats del país, posant facilitats també a tots els estudiants forans que vulguin venir a estudiar. 

"Cal fomentar un pla estratègic d'ensenyament superior per vetllar per la qualitat de l'ensenyament. Una manera de creixement acurat perquè ja tenim 4 universitats privades que s'han implementat i una manera de posar ordre en aquest creixement."
Maria Àngels Aché, candidata de Concòrdia+Desperta Laurèdia

Per últim, Demòcrates i Liberals també ha parlat de la residència universitària. Comenten que serviria per quadrar el cercle de l'oferta educativa del país. Així, constaten que cal donar un servei integral als estudiants que puguin no només formar-se a la Universitat, sinó també trobar on dormir sense tenir en compte el problema de l'habitatge. Mas s'ha compromès a treballar amb el comú si guanyen les eleccions. 

"Portar la residència a un lloc de rehabilitació d'un edifici en desús. No pensem que passi pel Prat Gran. Treballarem de manera col·laborativa amb el comú i veurem el millor emplaçament, que per nosaltres passa per un edifici en desús."
Helena Mas, candidata de Demòcrates+Liberals+I

Una col·laboració que podria ser econòmica o merament institucional, però que en tot cas permetés tenir-la enllestida abans d'acabar legislatura. 

Informa: Òscar Serrano
Imatges: Sergi Linares

Comparteix:

Parròquies