La preservació del romànic, la gent gran i el sector ramader centren les propostes de la jornada a Ordino

www.andorradifusio.ad

A Ordino la preservació del patrimoni romànic ha centrat les propostes d'Acció Comunal més Demòcrates i Liberals. Per a PS i Per Ordino la jornada s'ha centrat en les necessitats de la gent gran, mentre que Andorra Endavant ha parlat sobre el paper de la ramaderia i l'agricultura en la preservació de la natura. 

El patrimoni romànic de la parròquia ha de ser conservat i rehabilitat. La coalició entre Acció Comunal, Demòcrates i Liberals avança els plans per continuar la preservació de monuments, sobretot com aquest, l'església de Sant Martí de la Cortinada. Durant els darrers quatre anys s'han fet obres per preservar espais com ara la mola i la serradora de Cal Pal i l'església de Sornàs.

"Nosaltres seguirem rehabilitant i restaurant les esglésies de la parròquia. Especialment, l'església de Sant Martí de la Cortinada, perquè és una església del segle XII, romànica i que forma part de la candidatura a la UNESCO."
Berna Coma, candidata d'ACO+Demòcrates+Liberals

Mostrar aquest patrimoni als més joves i el llegat que acull és cabdal per tal de conscienciar sobre la història del país.

Els candidats de PS més Per Ordino han parlat aquest dimarts de les necessitats dels més grans. La nostra és una societat en procés d'envelliment, a un ritme constant. Per això cal garantir el dret dels que vulguin viure a casa seva, sense anar a un centre residencial. Per tant, cal millorar l'accessibilitat i la comunicació amb els punts més distants del centre de la parròquia.

"També tenim gent que estava bé a casa i es vol passar la resta dels seus dies o els més dies possibles a casa, per tant, intentarem que tota aquesta gent que es pot quedar sola es pugui quedar a casa seva i no en un centre medicalitzat."
Joan Miquel Armengol, candidat de PS+Per Ordino

També caldria millorar alguns serveis sanitaris, segons els han comunicat els mateixos padrins durant la visita a la casa pairal, com ara del podòleg.

I des d'Andorra Endavant consideren que el control del creixement urbanístic s'ha de plantejar també des d'un vessant de protecció de l'entorn natural. En aquest sentit, és bàsic el paper que juga l'agricultura i la ramaderia, per preservar la imatge de la parròquia, reserva de la biosfera, i el medi ambient. En aquesta línia anuncien que la preservació del sector cal afrontar-lo des d'una reflexió més àmplia, que tingui en compte tots aquests condicionants.

"Hem de tenir en compte que Ordino està dintre de la biosfera i hem de preservar tots aquests prats. És molt important controlar la construcció, hem de preservar els camps, la ramaderia, els agricultors."
Jordina Bringué, candidata d'Andorra Endavant

Insisteixen a demanar que les ajudes al sector s'han d'estructurar tenint en consideració el paper que aporta per preservar el medi ambient i si cal augmentar-les.

Tota la informació relacionada amb les eleccions, la trobaràs a andorradifusio.ad/eleccions

Informa: Joan A. Sarmiento 
Imatges: Andreij Cristancho

Comparteix:

Parròquies