PS + Ordino creu que el model immobiliari és incompatible amb la reserva de la biosfera, mentre que Andorra Endavant demana generalitzar la figura del tercer pagador i ACO + Demòcrates i Liberals esperen que el nou Casamanya dinamitzi el comerç

www.andorradifusio.ad

A Ordino, PS més Ordino creu que el model immobiliari és incompatible amb la consideració de reserva de la biosfera. Andorra Endavant demana generalitzar la figura del tercer pagador i eliminar els tràmits per accedir als metges especialistes. 

El model actual de país exemplifica l'esquizofrènia de les accions del Govern, el candidat de PS més Per Ordino. Assegura que és incompatible ampliar a tot el país la candidatura de reserva de la biosfera, una consideració que ja té Ordino, quan el volum de construcció és més intens que mai. L'exemple és, precisament, la parròquia on aspiren a guanyar.

"Un lloc declarat i escrit com a reserva de la biosfera a la UNESCO i just a darrere teniu l'exemple de construccions més cares que hi ha a Ordino de 10.000 euros el m2. Aquí teniu la dicotomia. D'una banda, preservem i de l'altra, malbaratem i maltractem el nostre paisatge i el nostre entorn."
Joan Miquel Armengol, candidat de PS+Per Ordino

Defensen que abans de considerar nous projectes urbanístics cal establir quin és el model de país que es vol i avancen que en cas de guanyar lluitaran per aplicar mesures contundents, com ara establir moratòries per als nous projectes de construcció.

Des d'Andorra Endavant proposen facilitar l'accés dels pacients als especialistes, sense haver de realitzar tants tràmits. Consideren que comportaria una millora de cara als usuaris però també un estalvi important per a la CASS.

"Proposem agilitzar aquests tràmits i que no hagin costos ni per la CASS ni pel ciutadà. Que sigui un moviment molt més directe i molt més fàcil per a tothom."
Xavier Martínez, candidat suplent d'AE

En matèria de salut també consideren que caldria generalitzar la figura del tercer pagador, sobretot per la situació econòmica que pateixen moltes llars del país. Denuncien casos de persones, en situació precària, que no acudeixen al metge perquè no disposen de recursos econòmics per fer front a la visita.

Recuperar després de més de 20 anys l'hotel Casamanya, gràcies al conveni entre el quart, el comú i el Govern, serà cabdal per dinamitzar la parròquia. El projecte pot ser un revulsiu important, sobretot per als sectors comercials i de restauració.

"Si al final la seu d'un ministeri vol dir que hi haurà força gent treballant amb aquesta parròquia, gent que ara mateix està treballant a Andorra i per tant, intentarem dinamitzar els restaurant, bars i comerços de la parròquia."
Marc Saura, candidat suplent d'ACO+Demòcrates+Liberals

Des d'Acció Comunal més Demòcrates i Liberals situen el projecte en el pla de recuperació d'edificis històrics i singulars iniciat la passada legislatura.

Tota la informació relacionada amb les eleccions, la trobaràs a andorradifusio.ad/eleccions.

Informa: Joan Antoni Sarmiento
Imatges: Andreij Cristancho

Comparteix:

Parròquies