PS+Per Ordino demanen deslliurar de l'IGI els productes bàsics de la compra i Acció Comunal+Demòcrates i Liberals aposta per Arcalís per ser un referent en les arribades d'alta muntanya

www.andorradifusio.ad

PS més Per Ordino demanen deslliurar de l'IGI els productes bàsics i augmentar el salari mínim. Acció, Demòcrates i Liberals aposten per grans esdeveniments esportius, mentre que l'ús de l'hotel Casamanya centra les propostes d'Andorra Endavant.

Sobre el futur de l'hotel Casamanya s'ha pronunciat Andorra Endavant. Tot i aplaudir la recuperació d'edificis històrics, consideren que s'hi hauria de donar un ús més adequat a les necessitats de la parròquia i per exemple, proposen que sigui un centre residencial per a la tercera edat. Recorden que actualment 80 padrins estan en llista d'espera per accedir a un centre d'aquestes característiques.

"El que és l'hotel de Casamanya nosaltres li donaríem una altra funció que podria ser una residència. Hem de pensar que tenim actualment 80 padrins en llista d'espera. Per això, creiem que l'hotel Casamanya seria una opció molt oportuna en aquests moments en què estem ara."
Jordina Bringué, candidata d'AE

A més, reforcen la seva iniciativa, tot recordant que la població del país envelleix a un ritme molt alt.

Des d'Acció Comunal més Demòcrates i Liberals aposten per l'esport d'elit com a revulsiu per al sector turístic de la parròquia. Sobretot per consolidar Arcalís com a final d'etapa en curses com la Vuelta o el Tour. Sense deixar de banda, però, altres possibilitats internacionals i també nacionals, relacionades amb especialitats com les curses de muntanya.

"Hi ha altres esdeveniments que poden arribar a venir aquí. Nosaltres continuarem apostant per aquests dos que ja han arribat aquí. La idea és continuar treballant per fer venir esdeveniments internacionals o nacionals. Volem consolidar finalment Arcalís com una arribada d'etapa de muntanya."
Meritxell Rabadà, candidata suplent d'ACO+Demòcrates+Liberals

Cal, per aconseguir aquest objectiu, donar a conèixer les possibilitats de la parròquia pel que fa a l'oferta hotelera i de restauració, així com l'entorn natural i el patrimoni històric.

Finalment, des de la candidatura de PS més Per Ordino proposen deslliurar de l'IGI productes bàsics de la cistella de la compra. Ajudaria a pal·liar en part la progressiva pèrdua de poder adquisitiu dels ciutadans, que caldria acompanyar amb l'augment del salari mínim, molt per sobre del que s'ha apujat en els darrers anys.

"El salari mínim que tenim Andorra ara diuen que l'hem pujat en poc temps un 22%. Un 22% d'una quantitat petita és una altra quantitat petita. El salari mínim ha de ser el 60% del salari mitjà que hi hagi a Andorra."
Pere Mas, candidat de PS+XOrdino

La situació és conseqüència de l'arribada massiva d'inversos estrangers que ha disparat els preus, en gran part, de l'habitatge.

Tota la informació relacionada amb les eleccions, la trobaràs a andorradifusio.ad/eleccions 

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: Andreij Cristancho

Comparteix:

Parròquies