PS i Per Ordino denuncien interessos comercials darrere del retard en la construcció del vial de la Massana

www.andorradifusio.ad

Preservar el sector agrícola i ramader és imprescindible segons Andorra Endavant d'Ordino. Des de la coalició entre PS i Per Ordino denuncien que els interessos personals estan endarrerint la variant de la Massana. Per la seva part Liberals anuncia que millorarà la xarxa viària de la parròquia.

Millorar la xarxa viària és un dels objectius de la coalició a Ordino entre Acció Comunal, Demòcrates i Liberals. Primer finalitzant les obres d'eixamplament de la CG-3 a l'altura de les Salines i a la sortida de Llorts. Les obres tindrien una durada d'un any i s'acompanyarien amb la substitució de les proteccions de ferro per unes de fusta, més integrades a l'entorn. Un altre dels projectes és millorar l'asfaltatge de la carretera del coll d'Ordino

"Quan estiguin aquests trams acabats tindrem una carretera amb unes condicions immillorables. I, per una altra banda, l'embelliment de la parròquia és important per nosaltres. És una parròquia molt maca, molt idíl·lica i el fet de canviar les proteccions de ferro per proteccions de fusta embelleix molt més la parròquia que és el que volem."
Sandra Codina, candidata d'ACO+Demòcrates+Liberals

Codina recorda que ampliar la xarxa viària amb noves carreteres és complicat. Per això cal fer millores a les existents.

El projecte de la variant de la Massana pateix les conseqüències dels interessos personals, segons PS i Per Ordino, i per aquest motiu s'endarrereix la seva construcció. Tot i que és un tema recurrent de cada campanya electoral, consideren que és el moment de posar per davant les necessitats de tota la vall, i encara més quan es preveu que el creixement de la població no s'aturarà.

"L'única cosa que puc arribar a pensar és que hi ha un interès d'alguns, segurament comercial. La Massana és un punt comercial amb molts locals. Als únics que pot beneficiar que hi hagi molt trànsit allà són aquestes persones perquè si no no ho entenc."
Pere Mas, candidat de PS+XOrdino

A més, afegeixen aspectes de salut i mediambientals, ja que amb el volum de trànsit actual en punts concrets del tram entre la Massana i Ordino es concentra en un espai molt reduït amb un alt grau de contaminació.

El sector de la ramaderia i l'agricultura és cabdal i cal garantir la continuïtat, segons les candidates territorials d'Andorra Endavant. Més en un context on les opcions laborals per als més joves, menys sacrificades i millor retribuïdes, fan que el relleu generacional sigui incert. Per això volen aportar millores i per aconseguir-ho mantindran reunions amb el sector per determinar les seves necessitats.

"Volem parlar tant amb els ramaders com amb els agricultors per poder buscar solucions i que tinguin un benestar i un millor futur. Comptem que aquests ramaders i agricultors tenen una feina molt dura."
Liliana Teixeira, candidata suplent d'Andorra Endavant

Consideren que el sector ha de tenir veu en les decisions que puguin afectar la preservació del medi natural.

Tota la informació relacionada amb les eleccions, la trobaràs a andorradifusio.ad/eleccions

Informa: Joan Antoni Sarmiento

Comparteix:

Parròquies