PS SDP + acusa el ministeri d'Educació de frenar la xarxa de calor de Sant Julià, Concòrdia es presenta com la nova política i Demòcrates i Liberals volen convertir la plaça major en interès nacional

www.andorradifusio.ad

Ball de crítiques i tradicions a Sant Julià. La coalició d'esquerres acusa el Govern de boicotejar el projecte de la xarxa de calor del comú. Concòrdia es posiciona com l'exemple de la nova política i Demòcrates i Liberals aposten per fer de la plaça major un espai d'interès nacional. 

La política demòcrata vers el medi ambient ha estat, en molts casos, hipòcrita. Així de clar ha estat PS SDP + que aquest dijous ha parlat de la picabaralla que hi ha entre comú i Govern per la xarxa de calor de Sant Julià. Un projecte que aprofitaria la fusta dels boscos de la parròquia per crear energia neta pels edificis públics. Segons la coalició d'esquerres, el ministeri d'Educació ha estat bloquejant el projecte simplement per no ubicar la caldera al pati de l'escola francesa. 

"Si realment la resposta d'Educació és que no pot anar aquí, no hi ha problema. Simplement que ho comuniqui al comú de Sant Julià. El que no podem fer és tenir un projecte com aquest parat."
Gerard Alís, candidat de PS SDP +

Lluny de la polèmica s'ha volgut posicionar Concòrdia, que ha aprofitat el dia per reflexionar sobre com s'ha fet i com s'ha de fer política. Creuen que hem d'aprendre a ser constructius i a treballar majories i minories per tirar endavant el país. Critiquen Demòcrates, Liberals i Socialdemòcrates per fer vella política, no pensar en el bé comú i, simplement, tirar-se els plats al cap. També defugen dels extremismes del discurs d'Andorra Endavant. 

"L'únic que fan és buscar oportunitats per apagar i destruir la veu dels altres i no construir amb el que tenim en comú. La ciutadania està cansada d'aquesta manera de fer."
Anna Gabriel, candidata suplent de Concòrdia+Desperta Laurèdia 

Demòcrates i Liberals es desmarquen d'aquesta vella política i es posen com exemple de centralitat i diàleg. Defugen també del ball de crítiques i proposen mesures per la parròquia. Aquest dijous, relacionades amb la cultura i les tradicions. Diuen que si guanyen, declararan la plaça major i el colomer com espais d'interès nacional. 

"Pot donar aquest impuls a rehabilitar a reforçar i donar rellevància als nostres actius. Donar força també a la nostra idiosincràsia, les nostres particularitats com a lauredians."
Helena Mas, candidata de Demòcrates+Liberals+I 

Creuen que arrelar les tradicions és clau per al futur i que Sant Julià és exemple de cultura. Aposten per difondre, encara més, aquests aspectes del país. 

Tota la informació relacionada amb les eleccions, la trobaràs a andorradifusio.ad/eleccions 

Informa: Òscar Serrano 
Imatges: Sergi Linares

Comparteix:

Parròquies