El vi, la gent gran, l'aposta pels centres educatius i el teletreball centren l'onzè dia de campanya a Sant Julià

www.andorradifusio.ad

Demòcrates i Liberals aposten per fer de Sant Julià, la parròquia del vi. Creuen en l'atractiu del sector per retenir part del turisme que puja a la capital. La coalició d'esquerres, en canvi, es queixa de la inacció del Govern en l'àmbit educatiu. 

El turisme de compres està perdent força any rere any. És per això que cal trobar nous atractius que reforcin l'arribada de visitants. El vi en podria ser un que posés Sant Julià al centre del turisme nacional, segons Demòcrates i Liberals. I és que la parròquia té algunes explotacions vinícoles a les quals se les pot treure encara més partit. Fires especialitzades, activitats guiades i subvencions a agricultors i ramaders són algunes de les propostes per mantenir viu el sector. 

"Promoure i potenciar el consum de productes agrícoles de proximitat. Som conscients de l'actiu que tenim aquí a Sant Julià a nivell de l'agricultura i nosaltres treballarem en aquest sentit."
Joan Antoni León, candidat suplent de Demòcrates+Liberals+I

Hipòcrites és la paraula que ha fet servir Andorra Endavant per descriure les actuacions del Govern amb la gent gran. I és que els candidats lauredians, amb Carine Montaner, van visitar ahir la Llar de Lòria per explicar les seves propostes en matèria de salut. Primer de tot, aposten per la implantació imminent del tercer pagador. També demanen un referèndum per decidir si s'ha de mantenir la via preferent. Creuen que no està funcionant i que està carregant el sistema sanitari i les urgències. 

"Tornar al sistema antic i que la persona no hagi d'anar al metge de referència. Amb això guanyem que les urgències estiguin menys carregades."
Adolf Vilanova, candidat suplent d'AE 

PS SDP + va tornar a criticar ahir la inacció de Demòcrates a Sant Julià. Ho van fer envoltats d'una cinquantena de persones a la reunió de poble que van organitzar a la sala Sergi Mas. Van lamentar que el Govern només es recorda de la parròquia un cop cada quatre anys i que el vial és bona mostra d'això. Creuen que són la principal opció el 2 d'abril i demanen el vot de càstig. Asseguren ser els únics que pensaran en la parròquia al Consell General. 

"Creiem que hi ha dues opcions. O la continuïtat de Demòcrates i Liberals o un projecte sòlid al llarg dels anys que treballi per al canvi i que tingui unes bases sòlides per aportar el canvi necessari."
Gerard Alís, candidat de PS SDP + 

Per últim, Concòrdia que avui ha centrat el seu discurs en el teletreball. Creuen que és el model a seguir en el futur i que la pandèmia va servir per demostrar que pot arribar a ser efectiu. Aposten per implementar-ho tant en l'administració pública com en el sector privat. Asseguren que és la manera de treure cotxes de les carreteres a les hores punta. 

"Hem de tenir en compte que hi ha gent gran que el teletreball o la digitalització de l'administració no li convé i li agrada anar més en persona. És per això que en alguns departaments el posarem i en altres serem més prudents."
Pol Bartolomé, candidat de Concòrdia+Desperta Laurèdia

Estan oberts a fer abans de tot un estudi que determini el grau de productivitat que suposaria a gran escala. 

Tota la informació relacionada amb les eleccions, la trobaràs a andorradifusio.ad/eleccions

Informa: Òscar Serrano 
Imatges: Sergi Linares

Comparteix:

Parròquies