ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Islàndia 2015: Més preparació, millors perspectives

Aquest dilluns a la tarda comença a Islàndia la setzena edició dels Jocs dels Petits Estats. Andorra arriba a la cita amb 40 esportistes dividits en 10 disciplines.

Després de la decepció del 2013 a Luxemburg, per a Islàndia l´exigència ha estat més gran, tant per part de les federacions com per part del COA. La sensació és que els esportistes arriben més preparats i disposats a millorar l´actuació dels darrers Jocs.

Andorra està a la cua de la classificació del medaller en les 15 edicions que s´han disputat dels Jocs dels Petits Estats. A més, la tendència ha estat a la baixa. 17 medalles a Xipre 2009, 15 el 2011 a Liechtenstein i 6 en els darrers Jocs a Luxemburg. El 2013 es poden comptar amb els dits d´una mà els guanyadors de medalla. Marcos Sanza se´n va penjar dues, el bronze en els 5.000 metres i l´or en els 10.000. L´altra medalla d´or va anar a càrrec de Dani Garcia que, ja retirat de l´alta competició, no tindrà opció de revalidar la medalla a Islàndia. Sí que ho podrà fer Laura Sallés, la judoka es va penjar l´únic metall de plata a Luxemburg. La resta de medalles van ser de bronze: la del vòlei platja amb Geni da Silva i Xavi Folguera, que repetiran a Islàndia, el mateix que Pep Sansa, que tornarà a fer la prova dels 3.000 metres obstacles.

A Islàndia les perspectives són millors. Tant Marcos Sanza com Laura Sallés només pensen en l´or. El vòlei platja també són favorits, el mateix que el tennis. Pel que fa a la resta s´espera que la natació no acabi a 0 com a Luxemburg.

D´altra banda joves promeses que van debutar en els darrers Jocs, com Clàudia Guri o Chloe Baltenech, poden començar a demostrar tot el potencial a Islàndia. El bàsquet ho té complicat davant potències com Montenegro, Xipre o Islàndia. Tennis taula és una incògnita, però Patrick Rodríguez arriba a la cita després de fer la seva millor temporada. El mateix passa amb el golf. Kevin Esteve tot just acaba de començar però apunta molt alt en la seva carrera de golfista. En tir, Esther Barrugués hi arriba més preparada que mai. Seran els seus cinquens Jocs, amb un balanç d´una medalla de bronze. Les perspectives són optimistes, ara caldrà demostrar-ho sobre la pista, a partir de demà, amb l´inici de la competició.

www.andorradifusio.ad

Comparteix:

Notícies