Folguera i Bernal guanyen l'or en vòlei platja

www.andorradifusio.ad

La parella de vòlei platja formada per Xavi Folguera i Abel Bernal ha arrodonit un gran resultat per a la delegació andorrana a Montenegro amb la divuitena medalla i tercera d'or, després de superar Xipre per dos sets a un en una final èpica.

Ningú s'ho ha volgut perdre. Bona part de la delegació andorrana animava des de la grada i tampoc hi ha faltat el cap de Govern.

Ha estat una final molt igualada i ha començat amb un set en contra per a la parella andorrana. Xavi Folguera i Abel Bernal patien en la recepció i Xipre sumava molts punts amb el bloqueig. El primer set ha caigut de costat xipriota, per 17 a 21.

No s'ha acabat aquí el patiment per als tricolors, que han salvat fins a tres pilotes de partit, per acabar-se adjudicant la segona mànega per 24 a 22.

En el set de desempat, Andorra ha portat la iniciativa i al final s'ha imposat per 15 a 11. Set, partit i tercer or consecutiu per al vòlei platja andorrà.

Folguera s'ha mostrat molt content després del partit "perquè aquesta medalla és molt especial". Ha destacat que Andorra es manté a la primera plaça i que ha estat "un partit molt igualat i al límit, gairebé perdut". "Les victòries així senten millor", ha conclós.

Abel Bernal per la seva part, ha posat en relleu la "pressió interna" que ha suposat per ell "haver de substituir una llegenda del vòlei platja", en referència a Geni da Silva.

L'exjugador ha remarcat el paper del seu excompany Xavi Folguera com a "artífex del projecte" que tots dos han estat construint durant 10 anys.

Andorra continua sense necessitar de cap platja per mantenir l'hegemonia a la sorra.

Informa: Joan López

Comparteix: