Indignació en el vòlei platja pel canvi de grup i preocupació en la petanca per les condicions de la pista

www.andorradifusio.ad

Indignació a l'equip de vòlei platja per un canvi de darrera hora dels rivals d'Andorra. La parella Folguera-Bernal s'haurà d'enfrontar als principals favorits. També s'ha mostrat força molesta la parella representant en petanca, Bruno i Philippe Santmann, per les condicions de la pista.

En vòlei platja, la parella formada per Xavi Folguera, banderer de la delegació, i Abel Bernal ha sofert un canvi inesperat de plans. "Ens han canviat el grup totalment, però bé, venim a intentar guanyar-los a tots, així és que si és abans o després... haurem d'adaptar-nos als nous canvis", deia Abel Bernal, resignat.

En lloc d'enfrontar-se a Malta, Mònaco i San Marino hauran de jugar al grup B amb tots els favorits: Xipre, Liechtenstein i Montenegro. En la reunió d'aquest migdia, per acabar de decidir aspectes de la competició, s'ha pres la decisió que permet a Montenegro entrar com a cap de sèrie. Bernal manifestava que "sembla que el beneficiat seria Montenegro" i afegia que "no sabem si el canvi ha sigut del tot legal o com ha sigut...".

El canvi d'equips no ha afectat els horaris; per tant, Andorra s'estrenarà aquest dimarts contra Xipre a les 12 hores. Aquest serà el primer escull dels tricolors per revalidar la medalla d'or de San Marino 2017.

En petanca, Bruno Santmann, medallista a San Marino, representarà per segona vegada Andorra al costat del seu pare, Philippe. Aquest dilluns al matí s'han mostrat força decebuts amb les instal·lacions que acolliran la competició individual i per equips, només dues pistes de dimensions molt reduïdes i una sorra molt difícil per a la pràctica d'aquesta modalitat, com denunciava Philippe Santmann, qui considerava les condicions de joc "molt particulars".

Els Santmann debutaran aquest dimarts en el torneig individual i dimecres jugaran per equips. Si es classifiquen, dijous disputarien les semifinals i finals en les dues modalitats.

Informa: Joel Romero-Joan López
Imatges: Kevin Ribeiro

Comparteix: