La natació es reivindica a Montenegro amb sis medalles i tres rècords d'Andorra

www.andorradifusio.ad

La natació es va penjar aquest dijous tres medalles més a Podgorica i marxa com una de les grans triomfadores dels Jocs. Han estat en total sis medalles per als tricolors, que van posar el millor colofó amb l'or de Nàdia Tudó.

Feia molt de temps que l'himne d'Andorra no sonava a la piscina en uns Jocs. L'or en els 100 metres braça completava una competició de somni per a Nàdia Tudó. Un or, dos bronzes i dos rècords d'Andorra. Paradoxalment no tenia la mínima del COA i va ser seleccionada en la repesca. "Un orgull sentir l'himne andorrà a la piscina, un moment històric per a la meva vida", deia emocionada Nàdia Tudó. La nedadora celebra que arribin els resultats i "a veure fins a on es pot arribar...".

Per a Mònica Ramírez els Jocs han estat un premi a molts sacrificis i dificultats per entrenar. Marxa de Montenegro amb dos bronzes i rècord d'Andorra, en els 50 metres esquena. "Han sigut les ganes de guanyar una medalla, perquè sabia que no arribava en el millor moment", reconeix Ramírez. Sobre la continuació no confirma res, perquè està "en una època de la meva en què és molt difícil compaginar-ho tot i no sé si tindré el valor de seguir durant dos anys més".

Bernat Lomero s'ha estrenat en uns Jocs i ho ha fet per la porta gran, amb un bronze en els 50 metres papallona. Com Tudó, no tenia la mínima. "Un 50 no només és estar bé de forma, sinó fer-ho tot perfecte. He tingut la sort de poder-ho fer tot bé i al tocar la paret ser el tercer", explica Lomero.

Sis medalles i tres rècords d'Andorra. Una gran collita per tornar a posar la natació en la primera línia.

Informa: Joan López
Imatges: Cedides per FAN

Comparteix: