Visita del copríncep Emmanuel Macron

Comparteix:

Visita del copríncep Emmanuel Macron

Programa especial amb motiu de la primera visita del copríncep francès Emmanuel Macron a Andorra.

ÚLTIM PROGRAMA

Especial ATV visita Emmanuel Macron

 • Especial ATV - Macron arriba a Andorra i visita Canillo i Encamp

  Emmanuel Macron inicia la visita oficial a Canillo, on arriba cap a les 9.30h i ja se salta el protocol per saludar i parlar amb la ciutadania que l’espera a la plaça Carlemany.  A continuació es dirigeix a Encamp, on prioritza la millora dels accessos entre Andorra i França. Ho comentem a plató amb Isidre Bartumeu i Joan Massa mentre relatem el minut a minut del que succeeix  a tots els punts del recorregut.

 • Especial ATV - El cap d'Estat visita Sant Julià on destaca l'educació i l'agricultura

  A totes les parròquies Macron s’atura a saludar el públic que espera la seva arribada. A Sant Julià destaca la presència de la Universitat d’Andorra i el valor de mantenir les tradicions. Seguidament es deplaça a la Casa de la Vall. Mentre el Copríncep francès es troba a Sant Julià. a la plaça del Consell les autoritats es preparen per rebre'l.

 • Especial ATV - Acte institucional i discursos a la Casa de la Vall

  A Casa de la Vall té lloc l’acte més institucional de la visita. Es troba amb el Copríncep episcopal, la sindicatura, els consellers generals i els membres del Govern.  Es fa la foto oficial a les escales en una imatge que ja queda per la història i ofereix un discurs incidint en l’acord amb la UE. S’incopora al plató per comentar la visita amb Joan Massa, l’advocat Jean Michel Rascagneres.

 • Especial ATV - Bany de multituds a Ordino

  Macron ha dinat als jardins d'Areny-Plandolit abans de la visita a Ordino, on no s'ha deixat ningú per saludar en un bany de multituds. Ha signat autògrafs i ha donat la mà a pràcticament tots els ciutadans congregats al carrer major abans d'aconseguir arribar al comú. Ha estat el moment més distès de la visita.

 • Especial ATV - El comú d'Ordino rep Macron després d'un llarg recorregut pel carrer major

  El Copríncep francès aconsegueix arribar al comú després d'un bany de multituds. Com a la resta de parròquies, s'ha fet la foto oficial i ha adreçat unes paraules, igual que el cònsol Josep Àngel Mortés.

 • Especial ATV - El copríncep francès visita la Massana

  Emmanuel Macron arriba a la Massana on continua saludant tota la ciutadania que l'espera davant l'antiga casa comuna. Es fa selfies i fotos amb l'ajut del cònsol, i en el seu discurs al comú posa en relleu el treball i els compromisos compartits amb França.

 • Especial ATV - La visita d'Emmanuel Macron a Escaldes-Engordany i Andorra la Vella

  La proximitat i les mostres d'afecte són l'element comú en el recorregut del Copríncep francès. Escaldes-Engordany i Andorra la Vella el reben revindicant el dinamisme i la capitalitat de les parròquies respectivament abans de dirigir-se al darrer acte de la visita: el discurs a la plaça del Poble.

 • Especial ATV - Macron finalitza el viatge amb un discurs a la plaça del Poble

  Emmanuel Macron ha deixat l'acte més popular pel final del recorregut: el discurs a la plaça del Poble en què no ha defugit cap tema d'actualitat, com l'avortament, o l'acord amb la UE. De fet, ha estat un discurs molt europeista en què també ha parlat de medi ambient, educació, la millora dels accessos i el retorn del consolat francès a Andorra. Espot, que ha parlat en primer lloc, ha destacat els valors i els reptes que el país té sobre la taula.

Facebook

Twitter