- La junta de presidents decidirà aquest dimarts si corrobora la proposta per reformar el grup mixt. A grans trets, la reforma atorgaria a Josep Pintat la presidència del grup, substituint Pere López, el qual ocuparia el càrrec de president suplent. - La segona fase de les obres d´embelliment de l´avinguda Tarragona, que s´han iniciat aquest dilluns, quedaran enllestides al mes d´abril, segons ha avançat la cònsol major de la capital, Conxita Marsol. Entre altres millores, es crearà un carril bici i es mantindran els dos carrils de circulació en ambdós sentits. - Més de vint persones amb discapacitat encara tenen un contracte de baix rendiment. El Govern recorda que són contractacions il·legals i treballa perquè més empreses se sumin a les 10 que ja hi ha a la xarxa d´empreses inclusives. Aquest dilluns s´han incorporat tres més. - Els treballs de l´ampliació de l´escola andorrana de Santa Coloma comencen aquest estiu i s´allargaran per espai de 18 mesos. Es construiran 18 aules noves i s´aconseguirà reagrupar tots els estudiants del mateix sistema educatiu en un únic edifici. - Ha començat el judici pel cas BPA. L´arribada dels 25 acusats i els seus advocats ha causat una gran expectació. Fins a l´entrada de la sala, a Prada Casadet, s´ha apropat l´accionista majoritari de BPA, Higini Cierco, que ha saludat Joan Pau Miquel, el principal acusat en aquesta causa i a la resta dels seus excompanys. La vista ha començat amb la presentació de les qüestions prèvies.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Cau un 10% la facturació de Nadal als comerços del Pas de la Casa

  Noticies » Economia   13 de gener, 2018
www.andorradifusio.ad

El comerç del Pas de la Casa ha facturat al voltant d'un 10% menys que l´any anterior durant les festes nadalenques. Un dels factors ha estat el tancament de les carreteres amb França per la neu i la menor afluència de turistes. El sector comercial reclama millorar la qualitat de l'oferta per ser més atractius.

La davallada en vendes ha encès les alarmes entre el sector comercial del país. A l´igual que a les parròquies centrals, el Pas de la Casa ha patit una baixada significativa en la facturació, que els empresaris xifren almenys en un 10%, durant les festes nadalenques.

La meteorologia ha jugat en contra del sector. La neu va obligar a tancar les carreteres de connexió amb França alguns dies, un fet que ha repercutit negativament en l´arribada de turistes a la vila. Algunes veus apunten un canvi d´hàbits del consumidor per explicar, en part, la situació global del sector al país. En el cas del Pas s´apunta un altre factor des d´Iniciatives Turistiques, com seria la necessitat de millorar la qualitat de l´oferta.

El comerç ha estat el sector que més ha patit la situació, tot i que de retruc la davallada també ha impactat en els hotels i la restauració.

Informa: Joan Antoni Sarmiento
Imatge: Kevin Ribeiro