- El Tribunal Constitucional anul·la els escorcolls al despatx professional i al domicili dels germans Cierco arran de la demanda per revelació de secret bancari de la família Pujol. El Constitucional conclou que es va vulnerar el seu dret a la intimitat per la poca concreció del registres. I que també es va vulnerar el dret a la defensa arran dels materials intervinguts. - El policia jutjat per maltractament a un detingut serà molt probablement expulsat del cos. La investigació ha confirmat les agressions, que constitueixen una falta molt greu segons la llei de la policia. L´agent feia poc que formava part del cos, ja que pertany a una de les últimes promocions. - SDP lamenta el mal camí que al seu parer està agafant la reforma de la Funció Pública. Els progressistes creuen que no és seriós que el Govern plantegi ara als sindicats fer canvis a la reforma. També lamenta que el síndic posi límits a l´hora de consultar la informació sobre les adjudicacions a l´empresa SPAI que el cap de Govern ha enviat al parlament. - El vicepresident del consell d´administració de Vall Banc, Cristoph Lieber, ha renunciat. L´entitat ho atribueix a motius personals. Lieber havia exercit com a conseller delegat des que JC Flowers va adquirir Vall Banc. L´octubre del 2017 es va fer una reestructuració de la cúpula i Lieber va decidir deixar de ser la cara visible per fer-se càrrec d´una gestora d´actius alemanya, també propietat de JC Flowers. - A Andorra hi ha 1.250 joves amb problemes d´addicció a les drogues o a l´alcohol. Són dades que dona la recent creada associació Fills d´Andorra, que fa una crida a les famílies que es troben en aquesta situació. Entre altres coses, reclamen al Govern que busqui solucions i que rebaixi l´edat penal a setze anys. A l´"Ara i aquí", les impulsores han explicat la seva història.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

El comú consultarà els veïns de Ciutat de Valls abans d'instal·lar la cinta transportadora

  Noticies » Política   07 de desembre, 2017
www.andorradifusio.ad

Conxita Marsol assegura que el comú de la capital consultarà els veïns de Ciutat de Valls abans de tirar endavant el projecte d´instal·lar una cinta transportadora. Afegeix que la majoria dels veïns els han dit que els sembla positiu, tot i que hi ha alguna preocupació per l´aparcament.

La cònsol major d'Andorra la Vella ha assegurat que també algun comerciant del carrer Ciutat de Valls els ha mostrat la seva preocupació pel projecte de la cinta transportadora que hauria de funcionar el 2019. Concretament, per les places d'aparcament que es podrien perdre.

Conxita Marsol reconeix que "alguna plaça desapareixerà" perquè "miracles no es poden fer". Però creu que, en tot cas, seran poques i que la majoria dels veïns tenen una opinió positiva de la iniciativa. "La idea és fer-lo perquè és positiu" per a l'accessibilitat, ha dit. De tota manera volen consultar els veïns i els comerciants abans de fer realitat el projecte.

Marsol ha explicat també que hi ha moltes ciutats on funcionen instal·lacions similars i ho fan força bé.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Anna Ginestà