- El CE Sant Julià de futbol sala encadena la tercera derrota consecutiva després de caure a casa davant Les Corts per 2 gols a 6. Els de Moisés Gonçalves continuen antepenúltims a la classificació. - El Saló del Videojoc tanca la novena edició amb èxit de participació de públic en les activitats proposades. Amb una programació més diversa l´edició d´enguany ha aconseguit combinar l´oferta educativa amb la lúdica a través de tallers, activitats i xerrades oferts per la Universitat d´Andorra. - Joan Verdú s´acomiada dels Jocs sense poder completar el gegant. Una sortida del traçat a l´inici de la segona mànega ha impedit l´esquiador andorrà acabar la prova amb què tancava la seva participació als Jocs. - L´obertura econòmica no ha estat del tot positiva per a alguns sectors, com ara el transport. Les empreses del país ho tenen difícil per competir amb grans plataformes logístiques. El sector espera que l´acord d´associació aporti més oportunitats per poder treballar fora del territori andorrà. - 3 videojocs francesos en fase de desenvolupament participen enguany al Saló del Videojoc. Aquesta iniciativa és fruit de la col·laboració de l´ambaixada francesa amb el saló, per tal d´apropar als joves els coneixements i experiència de joves professionals de la indústria. - Èxit d´ocupació a les pistes d´esquí la setmana de Carnaval. Vallnord ha arribat als 48.000 dies d´esquí, amb puntes que han superat els últims tres anys. Grandvalira ha apuntat també que les sensacions d´aquesta temporada són positives. - Aquest dilluns comença el període de vaga de la funció pública. No hi ha previstes accions, només les assemblees del cos d´ensenyament, la policia i els duaners. Una vaga que desperta disparitat d´opinions entre la població. Alguns l´entenen, altres, com els pares, lamenten les complicacions que no es facin classes lectives. Un dels sectors crítics amb la vaga ha estat el dels jubilats
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

El Govern descarta remunerar la vaga i demana informes jurídics per confirmar-ho

  Noticies » Política   06 de febrer, 2018
www.andorradifusio.ad

El Govern ha demanat informes jurídics per argumentar que els funcionaris no poden cobrar els dies que facin vaga.

Gilbert Saboya ha demanat diàleg i responsabilitat per part de les dues bandes a l´hora de pactar els serveis mínims. "El sentit comú em fa pensar que una vaga no pot ser remunerada", avançava el ministre d'Economia, Competitivitat i Innovació.

Segons Espot, el dret a la vaga es pot excercir plenament, però hi ha determinades premisses que s'han de tenir en compte. El ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior creu que s'han d'intentar consensuar amb el Govern els serveis mínims i coincideix amb Saboya en el tema de la retribució.

Informa: Laia Ferré Marot / Joan Antoni Sarmiento